НОВИНИ

Проверка на БНТ: Опасни ли са местата за почивка в Кресненското дефиле?

bnt avatar logo
от БНТ
21:11, 06.08.2023
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Опасни точки в Кресненското дефиле се оказват и някои от отбивките за почивка край пътя.

Едно от местата за почивка, но и аварийно, принудително спиране в Кресненското дефиле – голяма, широка отбивка, но рядко използвана от пътуващите. Това не е единствената отбивка в това състояние.

В началото на Кресненското дефиле подминаваме няколко площадки за почивка – забелязват се в последния момент, защото се намират веднага след завой. Табели няма. Първите две места, на които спираме, са доста сходни – и на входа, и на изхода площадките имат прекалено високи прагове между асфалта на главния път и самата отбивка.

"Трябва с много ниска скорост да минеш иначе ще се счупи колата, за да се включиш в главния път трябва да имаш време за ускорение, а тук това е невъзможно. Доста е мръсно, има боклуци навсякъде", заяви Иван Мушкаров.

Караме до Кресна и обръщаме. Минаваме покрай няколко по-малки пътни уширения, които са в добро състояние и отново спираме. Опасности за шофьорите не липсват и на отбивка номер три.

"Откъм видимост дори табела имаше, но на влизането има много висок праг, може би около 20 см и аз трябваше почти да спра, за да вляза в отбивката", допълни Иван Мушкаров.

Много внимателно спираме и на отбивката при Османска чешма – голяма, широка, с течаща вода, но и със следи от счупен картер.

"Скоро едни познати си разбиха картера на колата отдолу – слязоха в отбивката, ниска кола, удариха и счупиха колата", сподели Борислав Пауновски.

"Тази е в момента в най-лошо състояние, поставен е някакъв чакъл най-вероятно, за да се асфалтира, но всичко е зарязано. Получава се много голям ръб между асфалта и чакъла", каза още Иван Мушкаров.

С ролетката отново измерваме разлика в асфалта между 20 и 30 см. След като месеци наред отбивките в дефилето са в това състояние след края на летния сезон те все пак ще бъдат ремонтирани.

Репортер: Антония Сукалинска

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България U19 разби Индия и зае второто място в група "В" на световното по волейбол
България U19 разби Индия и зае второто място в група "В" на световното по волейбол
Хосе Мария Бакеро: Това бе най-добрият ни мач до момента през сезона
Хосе Мария Бакеро: Това бе най-добрият ни мач до момента през сезона