Проверяват плаж в Слънчев бряг по сигнал за завишени цени на чадъри и шезлонги

от БНТ
08:44, 07.06.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Министерство на туризма ще извърши незабавна проверка на плаж в Слънчев бряг след сигнал в общественото пространство, придружен със снимка на касов бон, че на плажа са предлагани чадъри и шезлонги на завишени цени.

Според гражданката, подала сигнала, цената е за два чадъра и четири шезлонга. В случай, че бъдат установени нарушения, Министерството на туризма веднага ще наложи санкция на стопанина на плажа.

Новите текстове в Закона за здравето, приети от Народното събрание предвиждат, че за лято 2020 г. концесионерите и наемателите на морски плажове трябва да предоставят плажните принадлежности на цени, намалени с не по-малко от 50% от цените за миналата година. Припомняме, че при неспазване на нормативните изисквания глобата е 50 хил. лв., а при повторно нарушение - 100 хил. лв.

Задължение на министерството е да следи как се спазват правилата за работа на морските плажове през цялата година. При нарушения и неспазване на законодателството санкциите са безкомпромисни.

Министерството на туризма призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.

Сигнали за нередности на плажа могат да бъдат подавани на телефон 02/90 46 833, както и на имейл: control@tourism.government.bg.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Борисов: Не съм изпращал Севделина Арнаудова при Божков, няма да участвам в играта му
Борисов: Не съм изпращал Севделина Арнаудова при Божков, няма да участвам в играта му
Петдесетница е!
Петдесетница е!