НОВИНИ

ПСЖ докосва титлата след домакински успех срещу Марсилия

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:27, 18.04.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
псж докосва титлата домакински успех марсилия
Слушай новината

Отборът на ПСЖ надделя с 2:1 над Олимпик Марсиля в дербито от 32-ия кръг на френската Лига 1.

Двубоят на "Парк Де Пренс" ще се запомни освен с трите реализирани гола и с факта, че още три попадения бяха отменени.

Всичко започна в 12-ата минута, когато стражът на марсилци напусна неразчетено своята голлиния и това позволи на Неймар да прати топката във вратата за 1:0, засичайки подаване на Марко Верати.

В 31-ата минута обаче гостите изравниха резултата след разбъркване в наказателното поле на парижани, при което топката някак си стигна до Дуйе Чалета-Цар и отблизо хърватският национал нямаше как да сбърка за 1:1.

Девет по-късно пък Лео Меси помисли, че отново е извел домакините напред в резултата след пас на Нуно Мендеш, но ВАР се намеси, за да маркира засада на португалеца, запазвайки паритета в срещата.

Парижани все пак поведоха с 2:1 в петата минута от добавеното време, когато Килиан Мбапе бе точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на футболист на Марсилия.

След почивката пък нов гол на седмицата на ПСЖ не беше зачетен заради засада, за да се стигне до 85-ата минута, когато Уилям Салиба засече подаване на Димитри Пайе и отблизо не остави шансове на Джанлуиджи Донарума.

Радостта на марсилци обаче не трая дълго, след като и тука ВАР влезе в употреба, за да подскаже на съдията, че голмайсторът е бил в положение на засада и голът трябва да бъде отменен.

По този начин ПСЖ съхрани аванса си и стигна до трите точки, с което събра актив от общо 74 на върха в подреждането и вече има аванс от 15 пред втория Марсилия. На практика това означава, че отборът на Маурисио Почетино може да си гарантира титлата още във вторник, ако победи Анже, а Марсилия не стори същото срещу Нант.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Постепенно, но чувствително затопляне в близките дни
Постепенно, но чувствително затопляне в близките дни
Реал обърна по шампионски Севиля насред "Рамон Санчес Писхуан"
Реал обърна по шампионски Севиля насред "Рамон Санчес Писхуан"