НОВИНИ

Пукнатини в асфалта на Лъвов мост само 5 години след ремонта

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
19:52, 18.02.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Пукнатини в асфалта на Лъвов мост само 5 години след основния ремонт на съоръжението. Обектът е в гаранция и строителят ще отстрани проблема, коментираха от Столичната община.

Цепнатините на асфалта се появиха на кръговото кръстовище на Лъвов мост. Според изпълнителя на ремонта причината са резките промени във времето.

"За съжаление, при ниски температури, асфалтобетонът губи част от своята еластичност, той става по-крехък, няма никакъв проблем, нямаме слягане, нямаме пропадане, нямаме напукване или компрометиране на някои от конструкциите, просто виждаме физическото изражение на работата на делатацията", обясни инж. Петър Стойчев, ДЗЗД "Лъвов мост".

Или иначе казано - това са фугите, които трябва да поемат температурните колебания, а големите температурни разлики от последните дни са ги разкрили. Въпреки тези обяснения гледката предизвика възмущение сред преминаващите.

Лъвов мост беше основно ремонтиран само преди 5 години за 22 млн. лв. Към днешна дата отново се налага ремонт. Той ще бъде поет от фирмата изпълнител, тъй като обектът е в гаранция, коментираха от Столичната община. Все още обаче не е ясно кога ще започне работа.

"Температурите пак ще падат, ще се обработи при подходящо време, така че да се обработи и в дълбочина и този проблем да не се наблюдава", допълни Стойчев.

А подходящо време означава липса на валежи и температури над 10 градуса.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влад Тенев дава показания в Конгреса на САЩ
Влад Тенев дава показания в Конгреса на САЩ
Започва четвърта фаза на ваксинация (ОБЗОР)
Започва четвърта фаза на ваксинация (ОБЗОР)