НОВИНИ

Путин: Мир ще има, когато постигнем денацификация на Украйна

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:56, 14.12.2023
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Руският президент заяви, че мир ще има, когато Русия постигне целите си. За първи път от началото на войната Владимир Путин дава ежегодната си пресконференция. Миналата година събитието беше отменено.

Според Путин военната помощ, която Украйна е получила от западните държави, скоро ще свърши. Той обяви, че на този етап не се налага нова мобилизация сред руснаците.

За Русия най-важно е да бъде укрепен суверенитета ѝ - така Путин коментира решението си да се кандидатира отново за държавен глава. Путин коментира и икономическото състояние на Русия. Той заяви, че в края на година се очаква ръст на Брутния вътрешен продукт с 3,5%.

След пресконференцията Владимир Путин ще отговаря на въпроси на граждани. До Кремъл предварително са изпратени над 2 милион въпроса. Очаква се събитието да продължи над 3 часа. Най-дългата пресконференция на Путин беше през 2013 година. Тогава той отговаря на въпроси 4 часа и 47 минути.

"Мир ще има, когато Русия постигне целите си. Целите не са променени. Ще ви ги припомня - денацификация и демилитаризация на Украйна, както и нейният неутрален статут", заяви Владимир Путин, президент на Русия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ревност е основният мотив за стрелбата в Русе
Ревност е основният мотив за стрелбата в Русе
Трети ден продължава демонтажът на Паметника на Съветската армия (СНИМКИ)
Трети ден продължава демонтажът на Паметника на Съветската армия (СНИМКИ)