НОВИНИ

Путин предупреди, че Русия ще реагира на опитите за нарушаване на стратегическия паритет

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
12:15, 02.11.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Русия
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Руският президент предупреди, че опитите на други страни да нарушат "стратегическия паритет" ще срещнат реакция.

Той имаше предвид системата за противоракетна отбрана, която разполагат Съединените щати и техните съюзници, отбелязва Ройтерс.

Москва е загрижена, че тя може да позволи на западните страни да изоставят доктрината за военностратегическо равновесие, която от десетилетия не позволява на ядрените свръхсили да се нападат взаимно.

Путин критикува и изпращането на американския военен кораб "Маунт Уитни" в Черно море за участие в операции със силите на НАТО.

"Нужно е да усъвършенстваме системите на нашата въздушнокосмическа отбрана. Това е пряко свързано с разработваните от водещите страни ударни средства за нападение с високи скоростни характеристики. Това налага и общата военнополитическа обстановка, включително нарастващата интензивност на полетите на авиацията на НАТО в близост до Русия и появата на кораби на алианса с управляеми ракети в акваториите на Балтийско и Черно море. Знаете, че и сега кораб на Съединените щати навлезе в Черно море. Може да го видим с бинокъл или в прицела на съответните отбранителни системи", каза Путин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП проверява складове със съмнителни стоки
НАП проверява складове със съмнителни стоки
Исландски футболист получи сърдечен арест по време на мач
Исландски футболист получи сърдечен арест по време на мач