НОВИНИ

Радев: България осъзнава необходимостта от инвестиции в човешкия капитал

bnt avatar logo
от БНТ
23:05, 30.11.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Според президента Румен Радев последователните социално-икономически политики, ориентирани към младите и уязвимите, са необходимост за преодоляване на демографската криза у нас.

Той е убеден, че за да постигнем демографска устойчивост, трябва да създадем благоприятна среда, която разкрива перспективи за развитие на младежите и всички уязвими социални групи.

Държавният глава обсъди темата със заместник генералния секретар на ООН и изпълнителен директор на Фонда на ООН за населението Наталия Канем. Срещата е ден преди международна конференция, посветена на демографската устойчивост, чийто домакин е България.

"Всички виждаме необходимостта от всеобхватна и дългосрочна стратегия по демографските въпроси. И искам да ви уверя и вие знаете от нашата съвместна работа, че България осъзнава дълбоко необходимостта от инвестиции в човешкия капитал. За посрещане на демографските предизвикателства у нас и особено за създаване на благоприятна среда за децата, жените, младите хора, хората с увреждания и всички уязвими социални групи, така че да постигнем стабилност и просперитет в нашето развитие", каза президентът Румен Радев.

"Прекрасно е усещането да бъда във вашата хубава страна. И благодаря за това прекрасно чувство да бъда тук за първия сняг. Искам да благодаря на вас и на българското правителство и българския народ за усилията за постигане на целите на ООН за устойчиво развитие, посочи Наталия Канем, заместник генералния секретар на ООН.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов треньор на вратарите в Ливърпул
Нов треньор на вратарите в Ливърпул
Три са жертвите на стрелбата в училище в Мичиган
Три са жертвите на стрелбата в училище в Мичиган