НОВИНИ

Радослав Арсов пред БНТ: Левски цели да развие момичетата с правилна работа

Старши треньорът на Левски не смята, че по-големият брой отбори в първенството повишава нивото на лигата.

Радослав Арсов
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
17:28, 27.10.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Радослав Арсов посочи, че основна цел е отборът да повиши нивото на своите състезателки с правилна работа в хода на целия сезон.

"Сините" спечелиха столичния сблъсък със Славия с 3:0 гейма.

"Това е първата ми победа в шампионата на България. Трябва да отдадем заслуженото на отбора на Славия. Ние играхме събрано и концентрирано. В тежък период сме. Тренирахме изключително след мача с Марица и сме по-уморени. Позитивен резултат, което е най-важното. Първа победа вкъщи, следваме си плана", сподели наставникът след срещата в интервю за БНТ.

Наставникът призна, че разликата в класите между отборите в лигата е видна, а по-големият брой отбори не означава непременно по-високо ниво на първенството.

"Дадох възможност на Дария Иванова да играе след контузия. Може да се каже, че имаше малко загуба на концентрация. Отдавам го на това, че играем без концентрация и нямаше сериозно противодействие от другата страна. Отборът е изграден от много добре настроени и позитивни млади момичета. Имат желание да тренират и да се развиват. Предстои ни тежка седмица, натоварена от тренировки. Готвим се за европейските турнири. Смятам, че увеличението на отбори е позитивно, но нивото е далеч от това, което се желае. Целите на Левски са да развие тези прекрасни момичета с правилна работа. Надяваме се на положителен резултат след 6 месеца. Моментните ни резултати са част от нашето развитие", завърши специалистът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 26% активност във Велико Търново, в една от секциите се е наложило отваряне на урна
Над 26% активност във Велико Търново, в една от секциите се е наложило отваряне на урна