НОВИНИ

Радослав Росенов: Целта пред мен е златото от Олимпийските игри в Париж

радослав росенов целта мен златото олимпийските игри париж
bnt avatar logo
от БНТ
15:49, 28.02.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Четирикратният европейски боксов шампион при юношите - Радослав Росенов, заяви след триумфа си на Купа "Странджа", че голямата цел пред него е спечелване на златен медал от Олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Росенов се представи отлично в дебюта си при мъжете в надпреварата в зала "София", печелейки по безапелационен начин титлата в категория до 60 килограма с пълно съдийско единодушие срещу опитния германец Мурат Йълдъръм.

"Бях много уверен в себе си. Преди "Странджа" подготовката мина чудесно и това ми позволи още по-силно да вярвам, че мога. Борислав Бояджиев също вярваше много в мен и това се видя на ринга. Увереността идва от тренировки, постоянство, пот и кръв. Този турнир показва, че вървим в правилна посока. Това е първата стъпка към Париж 2024. Ще се постарая да ставам по-добър дотогава", сподели 18-годишният ни талант в бокса.

"Тайсъна от Кукорево" допълни, че златото отново ще бъде негов приоритет и на предстоящото европейско първенство по бокс за младежи и девойки, което ще се проведе в столицата ни от 10 до 22 април.

"Знам, че очакванията сега ще са големи, но ще остана здраво стъпил на земята. На европейското първенство до 22 години целта отново е златото. Пътят е ясен, всеки турнир е с една цел пред мен – златният медал. Така трябва да вървя уверено до Олимпийските игри, където отново гледам към титлата", допълни Радослав Росенов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силният вятър в Бургаско обърна автобус с пътници, осем души пострадаха
Силният вятър в Бургаско обърна автобус с пътници, осем души пострадаха
Роман Абрамович помага за преговорите между Русия и Украйна
Роман Абрамович помага за преговорите между Русия и Украйна