НОВИНИ

Радослав Росенов и Рами Киуан в нови битки днес по пътя към Париж

Боксовите национали ще се качат на ринга в Бусто Арсицио в търсене на втори победи на сметката си на италианската сцена.

радослав росенов осигури българия седми медал купа странджа
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:33, 07.03.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Бокс
Слушай новината

Радослав Росенов и Рами Киуан ще влязат в нови битки днес по пътя към спечелване на олимпийска квота за Париж. Боксовите национали ще се качат на ринга в Бусто Арсицио в търсене на втори победи на сметката си на италианската сцена.

В категория до 71 килограма Рами ще има много тежка задача. Той ще се изправи срещу представителя на домакините Салваторе Каваяро. Мачът е 13-ти в ранната сесия, която започва от 12:00 часа. Очаква се той да стартира около 15:00 часа. Италианецът е трети от Световното първенство през 2021-а, вицешампион от Европейските игри 2019, като има още 4 бронзови медала от европейски първенства!

6-кратният европейски шампион и 3-кратен носител на Купа „Странджа“ Росенов ще боксира във вечерната сесия. В категория до 63.5 килограма той ще излезе срещу изключително класния представител на Казахстан – Мохамед Уулу Базарбай, който е шампион на Азия. Двубоят им е пети в програмата и трябва да започне около 22:00 часа.

Здрава битка и драматична развръзка пък беляза двубоя на Йордан Морехон с Джамили-Дини Абу в Бусто Арсицио. Българският национал отстъпи с 0:2 съдийски гласа (27:29, 28:28, 27:29, 28:28, 28:28) на представителя на Франция на олимпийската квалификация за Париж.

Срещата в категория над 92 килограма премина изключително оспорвано и победата можеше да бъде дадена и в посока на Морехон. След три равностойни рунда обаче двама от съдиите предпочетоха французина, а трима дадоха равен резултат.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седмицата в снимки: 1 - 7 март
Седмицата в снимки: 1 - 7 март
ЕНП подкрепи Урсула фон дер Лайен за втори мандат
ЕНП подкрепи Урсула фон дер Лайен за втори мандат