НОВИНИ

Радостин Василев: Бюджетът за спорт трябва да се увеличи двойно

Радостин Василев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 17.12.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев планира двойно увеличение на бюджета за спорта. Това заяви той на изявление пред медиите.

"Смятам, че основните елементи на управлението ми ще бъде абсолютната промяна на спортната структура, във възможно най-кратки срокове и в тази връзка съм говорил с министъра на финансите Асен Василев и премиера Кирил Петков, че на сектор "Спорт" му трябва значително увеличаване на бюджета. Мисля, че е реалистично в сектора да има поне двойно увеличаване на последния бюджет. Ще бъде извършена детайлен анализ на ситуацията с младежките политики, ситуацията със сектор "Спорт", ситуацията с федерациите, с финансирането и спортната инфраструктура", коментира той.

Според него изграждането на нов национален стадион е реалистична цел.

"Идеята за национален стадион е възложена в коалиционното споразумение в сектор "Спорт", надявам се да бъде реализирана в този мандат. Ще направя всичко възможно да поставя началото, а ако се действа открито, експедитивно и професионално е възможно и края на построяване на едно съоръжение", категоричен бе той.

Спортният министър ще покани ръководствата на ЦСКА и Левски, за да обсъдят затрудненията, пред които са изправени двата клуба.

"Ще направим среща с обединените спортни клубове на ЦСКА, тъй като спрях търга за техните бази. После ще поканя ръководството на ЦСКА, дори Гриша Ганчев, който имаше претенции към дружеството, което е отговорно за "Българска армия" и Панчарево. Паралелно с това ще поканя и ръководството на Левски, тъй като разбрах, че и те имат затруднения", допълва Радостин Василев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чешкият президент назначи новото правителство
Чешкият президент назначи новото правителство
До минус 10 градуса сутрешни температури през уикенда
До минус 10 градуса сутрешни температури през уикенда