НОВИНИ

Радостин Василев: Ще депозираме жалба в КПКОНПИ срещу Весела Лечева заради конфликт на интереси

радостин василев депозираме жалба кпконпи весела лечева заради конфликт интереси
bnt avatar logo
от БНТ
10:45, 16.10.2022
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият министър на младежта и спорта Радостин Василев беше гост в сутрешното предаване на БНТ "Денят започва с Георги Любенов", в което обяви, че още следващата седмица ще сезира Комисията по корупция (КПКОНПИ) за злоупотреби от страна на неговия наследник на поста Весела Лечева.

Василев, който е част от парламентарната група на "Продължаваме промяната" (ПП) разкри още и дали се притеснява от обвиненията срещу себе си, отправени именно от служебния министър Лечева.

"Не се притеснявам обвиненията на Весела Лечева. Най-малкото тя не ги изкарва срещу мен, а двусмислено заявява, че са към "бившото ръководство". Кое обаче е това бившо ръководство? Какво действие е извършило? До какво е довело това? Тези неща не се казват", разкри бившият спортен министър.

Василев даде малко повече информация и за жалбата срещу служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева, която е ще бъде по сигнал за злоупотреби с конфликт на интереси.

"Следващата седмица в Народното събрание парламентарната група на ПП ще депозира в КПКОНПИ жалба срещу госпожа Лечева заради конфликт на интереси и заради едно нейно разпоредително действие, което е на ръба на закона. В качеството си на служебен министър на младежта и спорта тя е предложила на Министерски съвет да вземе решение имот публична държавна собственост - стрелбищния комплекс - да стане имот частна собственост и да бъде прехвърлен към "Национална спорта база", което е търговско дружество. Федерацията по стрелба ползва този комплекс, а неин председател е именно Весела Лечева. По-страшното е, че тя отделя 3 милиона лева за ремонта на този комплекс от парите, които ние бяхме предвидили за ремонта на "Арена Бургас", заяви Радостин Василев и допълни:

"Представяте ли си един министър да облагодетелства собствената си федерация с 3 милиона, докато е в качеството си на служебен министър? Все едно Илиана Раева утре да стане министър на младежта и спорта и да си задели една сума, за да си направи зала по художествена гимнастика. Това е нагъл конфликт на интереси. Как ще прехвърлиш 3 милиона лева държавни пари в качеството си на служебен министър към федерация, чийто председател си ти? Забележете още, че контролът на Министерски съвет е в ръцете на Весела Лечева. С две думи госпожа Лечева ще контролира сама себе си. Това са грозни неща", завърши бившият министър на младежта и спорта Радостин Василев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как руският ракетен терор прави Украйна по-силна
Как руският ракетен терор прави Украйна по-силна
Десислава Атанасова: Готови сме за конструктивни разговори по важни за държавата приоритети
Десислава Атанасова: Готови сме за конструктивни разговори по важни за държавата приоритети