НОВИНИ

Рафаел Надал се завърна на корта с поражение на двойки в Бризбейн

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:59, 31.12.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
рафаел надал завърна корта поражение двойки бризбейн
Снимка: БТА
Слушай новината

Рафаел Надал отбеляза своето дългоочаквано завръщане на корта в последния ден на изминаващата 2023-а година, след като испанецът игра в мач на двойки по време на турнира от сериите АТР 250 в Бризбейн, Австралия.

Матадора, който пропусна близо година заради травма, излезе на корта в тандем със своя сънародник Марк Лопес, но в крайна сметка олимпийските шампиони от Рио де Жанейро 2016 отстъпиха на австралийците Марк Пърсел и Джордан Томпсън с 4:6, 4:6.

Надал и Лопес допуснаха по един пробив във всеки един от двата сета, като на свой ред не стигнаха до нито една възможност да вземат подаването на техните съперници и така закономерно отстъпиха след час и 14 минути игра.

След срещата Рафа отново намекна, че това вероятно ще бъде последното му участие в Австралия, въпреки че самият той не отписва напълно шанса отново да го видим на "Зеления континент" и през 2025-а година.

"Проблемът да кажа, че това ще бъде последният ми сезон е, че не мога да предвидя какво ще се случи на 100 процента в бъдеще. Затова казвам вероятно. Много е вероятно това ще бъде последният път, когато играя в Австралия. Но ако съм тук следващата година, не ми казвайте "ти каза, че това ще бъде последният ти сезон", защото не съм го казал 100 процента. Никога не знаеш какво ще се случи, нали? Не мога да предвидя как ще бъда през следващите шест месеца. Не мога да предвидя дали тялото ми ще ми позволи да се наслаждавам на тениса толкова, колкото се наслаждавах през последните 20 години", коментира 22-кратният шампион в турнирите от Големия шлем.

В първия си двубой на сингъл за 2024-а година на Надал му предстои безкрайно любопитен дуел срещу бившия №3 в света Доминик Тийм в откриващия кръг на АТР 250 надпреварата в Бризбейн. До този момент двамата са се срещали цели 15 пъти, като балансът е 9-6 в полза на испанеца.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посрещаме Новата година със 7°, необичайно високи температури и през първата седмица от 2024
Посрещаме Новата година със 7°, необичайно високи температури и през първата седмица от 2024
Трима са задържани след въоръжения грабеж в магазин в София
Трима са задържани след въоръжения грабеж в магазин в София