НОВИНИ

Рафаел Надал спира с тениса в края на сезона

Надал ще излезе за последен път на корта през ноември, като ще бъде част от състава на Испания за отборния турнир Купа "Дейвис".

Станко Димов
от Станко Димов
12:45, 10.10.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
рафаел надал изпратен шампион мадрид загубата лехечка
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Рафаел Надал ще сложи край на кариерата си в края на сезона. Новината обяви лично носителят на 22 титли от турнири от Големия шлем в обръщение в социалните мрежи. Надал ще излезе за последен път на корта през ноември, като ще бъде част от състава на Испания за отборния турнир Купа "Дейвис".

Финалната надпревара за Купа "Дейвис" е в Малага е от 19 до 24 ноември, а съперник на Надал и компания на четвъртфиналите ще бъде селекцията на Нидерландия. Надал не се е появявал на турнири след отпадането на четвъртфинала при мъжките двойки на Олимпийските игри в Париж 2024 в тандем с Карлос Алкарас.

Преди това на единично Надал загуби във втория кръг от Новак Джокович, което се оказва и последното му стъпване на кортовете на "Ролан Гарос", където се проведе олимпийския турнир и където Матадора спечели 14 от своите 22 трофея от Големия шлем.

"Оттеглям се от професионалния тенис. Реалността е, че бяха трудни няколко години, особено последните две. Не успях да се справя с контузиите. Това решение определено е трудно и ми отне много време. Но в този живот всичко има начало и край и мисля, че сега е моментът да прекратя кариерата си, която беше дълга и много по-успешна, отколкото можех да си представя", сподели Надал в емоционално обръщение.



Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Яник Синер преодоля Даниил Медведев по пътя към Топ 4 в Шанхай
Яник Синер преодоля Даниил Медведев по пътя към Топ 4 в Шанхай