НОВИНИ

Ралф Рангник: Манчестър Сити вероятно е най-добрият отбор в света

Ралф Рангник
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 04.03.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник определи Манчестър Сити като вероятно е най-добрият отбор в света на пресконференцията си преди градското дерби от 28-ия кръг на Висшата лига.

Според него през изминалите години градският им опонент е изградил идентичност в структурата на клуба, която му помага да печели на терена.

"Изправяме се срещу един от най-добрите отбори в света, ако не и най-добрият. Гуардиола е един от най-добрите треньори за последните 15 години. Знаем срещу какъв отбор се изправяме, чака ни много тактическа дисциплина, защитаване и изнервящо тичане. Манчестър Сити има постоянен треньор през последните шест години, което му помага да изгради ясна идентичност и стил на игра. Това е тайната им за успеха. Знаят как искат да играят и имат корпоративна идентичност. Манчестър Юнайтед също трябва да се развива в тази посока", смята германецът.

Специалистът заяви, че Едисон Кавани ще се завърне в състава на "червените дяволи", след като се възстанови от контузия.

"Кавани се завърна в състава на последната тренировка и ще попадне в групата за мача. Имаме две или три въпросителни преди двубоя, ще трябва да изчакаме, за да разберем", добави той.

Манчестърското дерби е двубоят от Висшата лига, с най-много победи за гостуващия тим. Срещата е в неделя от (6-и) март от 18:30 часа. на стадион "Етихад".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експерти категорични: Не трябва да се пие йод като профилактика
Експерти категорични: Не трябва да се пие йод като профилактика
Паниката с горивата: Причини и реакции
Паниката с горивата: Причини и реакции