НОВИНИ

Рами Киуан потегли с категорична победа на световното по бокс за мъже

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:26, 07.05.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
рами киуан потегли категорична победа световното бокс мъже
Слушай новината

Българският боксьор Рами Киуан започна с убедителен успех участието си на световното първенство по бокс за мъже в Ташкент, Узбекистан, след като в мач от втория кръг на категория до 75 кг елиминира с пълно съдийско единодушие представителя на Туркменистан Мохамед Бабайев.

Още от началните минути на срещата Киуан демонстрира, че е по-добрият от двамата състезатели, като с отличните си удари от дистанция на няколко пъти сериозно разклари Бабайев.

Във втория и третия рунд българският национал продължи да се движи отлично по ринга и да пласира много тежки удари с лявата си ръка в главата на своя съперник, като на два пъти беше отсъден и нокдаун в полза на Рами, което затвърди неговото пълно превъзходство в двубоя.

В крайна сметка съдиите присъдиха категорична победа с 5:0 гласа в полза на Рами Киуан, който в осминафиналите очаква победителя от мача между Чиа-Хсин Лин от Тайпе и Ахмед Джосон от Сирия.

По този начин днешният ден на световното първенство по бокс приключва за България с баланс от две победи и една загуба, като освен Киуан успех записа и Хавиер Ибаниес, който се класира за четвъртфиналите в категория до 57 кг, докато при 51-килограмовите, за съжаление, Даниел Асенов загуби срещата си и отпадна във втория кръг.

Утре, 8 май (понеделник) на ринга в Ташкент отново ще има трима български представители в лицето на Ергюнал Сабахтин (48 кг), Ясен Радев (54 кг) и Радослав Росенов (60 кг), а всички срещи може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асоциацията на заведенията поиска оставки в МВР след скандалния обиск в Пловдив
Асоциацията на заведенията поиска оставки в МВР след скандалния обиск в Пловдив
Монако надви Анже и съхрани надеждите си за Шампионска лига
Монако надви Анже и съхрани надеждите си за Шампионска лига