НОВИНИ

Рангел Бизюрев остава в ареста

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Николай Райшинов
18:35, 21.03.2024 (обновена)
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Часове след като беше екстрадиран в България, обвиняемият за убийството на Митко от Цалапица Рангел Бизюрев се изправи пред Окръжния съд в Пловдив, който реши да го остави за постоянно в ареста. Бизюрев остана безмълвен пред медиите, но пред адвоката си е признал вината си за тежкото престъпление.

Рангел Бизюрев беше докаран в Пловдив под засилена полицейска охрана. Той запази мълчание както на влизане, така и на излизане от криминална полиция, където беше разпитван в продължение на 5 часа.

Малко по-късно в съдебната зала служебният защитник на Рангел Бизюрев каза, че той се разкайва за станалото и иска да съдейства на разследващите. По думите му той не е причинил умишлено смъртта на 24-годишния Митко от Цалапица. Между двамата мъже възникнало напрежение и Рангел извикал Митко, за да се разберат. На срещата отишъл и единият от братята близнаци – Борислав. Спорът обаче прераснал в бой, при който Рангел е нанасял ударите.

"Рангел Бизюрев не отрича, че нанася удари, четири на брой, но отрича тези удари да са били насочени в областта на главата, което е противоречието, казано от свидетеля Динков. Тепърва ще се изяснява дали тези обяснения на Бизюрев са достоверни или ще бъдат подкрепени с други доказателствени източници или не. Рангел Бизюрев отрича Митко да е бил жив към момента, в който са предприели действия, свързани със заравяне на тялото", посочи Димитър Колев - служебен защитник на Рангел Бизюрев.

Близките на Митко не скриха, че са потресени от всичко, което са чули в съдебната зала.

"Той не бил удрял Митко в лицето. Митко как си счупи носа, носната преграда, как има изкъртени зъби Митко? Митко как се закопа? Сам? За мен това не е нормално, което го чух. Всичките са участници , той си казва неговото. Просто трябва да бъдат извършени качествени разпити, разследване, абсолютно всичко", коментира Атанаска Бакалова – майка на Димитър Малинов.

В съдебната зала стана ясно още, че до момента по случая са направени два следствени експеримента, много огледи и разпити, включително и на свидетел с тайна самоличност.

Вижте повече в прякото включване на Николай Райшинов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младежкият национален отбор победи Локомотив София в учебна игра
Младежкият национален отбор победи Локомотив София в учебна игра
Политическо танго
Политическо танго