НОВИНИ

Рангник не остана доволен от съдийството след загубата от Атлетико Мадрид

Ралф Рангник
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:16, 16.03.2022
Чете се за: 05:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Ралф Рангник постави под въпрос "странните съдийски отсъждания", след като Манчестър Юнайтед бе елиминиран от Шампионска лига от Атлетико Мадрид.

Успех с 1:0 на стадион "Олд Трафорд" бе достатъчен да помогне на „дюшекчиите“ да достигнат четвъртфиналите и да оставят съперника без трофей за поредна година. Временният мениджър на „червените дяволи“ Ралф Рангник не остана доволен от представянето на Славко Винчич, обвинявайки главния съдия в това да се справи със забавянето на играта от страна на Атлети през второто полувреме, като изрази и изненадата си от четириминутното продължение на срещата.

"Мисля, че изиграхме едно много добро първо полувреме – играхме точно по начина, по който искахме, с голяма енергия, но не успяхме да вкараме един или два гола. Имахме няколко добри ситуации, в които трябваше да отбележим, но не съумяхме да го сторим. Допускането на гол на контраатака малко преди почивката не улесни живота ни. Беше трудно през второто полувреме, играта често бе накъсвана. Винаги имаше играч, който лежеше на терена. Бих добавил, че имаше и някои странни съдийски отсъждания. Не бих казал, че те бяха от решаващо значение, но доста често реферът не наказваше постоянното бавене на играта от съперника, а четирите добавени минути в края бяха подигравка", сподели германецът за телевизионния британски спортен канал" Би Ти Спорт".

Юнайтед сега трябва да финишират в топ 4 в опит да играят в най-престижния европейски клубен турнир догодина, но Рангник все още не мисли за това как отборът ще съкрати дистанцията до водещите три тима в Англия – Манчестър Сити, Ливърпул и Челси.

"Твърде рано е сега. Все още ни предстоят девет мача до края на сезона във Висшата лига. Ще се опитаме да приключим кампанията по най-добрия възможен начин. Искаме да се класираме отново за Шампионска лига и сме напълно наясно, че за да го сторим, трябва да спечелим по-голямата част от тези девет срещи. Твърде рано е сега да мислим за това как да съкратим дистанцията до топ отборите. Фокусиран съм върху това да финишираме сезона на възможно най-високо ниво с този отбор, а след това ще дойде времето и да говорим за другите неща", завърши специалистът.

Вратарят на Юнайтед Давид де Хеа също изрази разочарованието си от отпадането от ШЛ.

"Много сме разочаровани от резултата. Трудно е да опиша с думи как се чувстваме в момента. Не направихме достатъчно в двата мача, за да продължим напред. Много разочароващ ден за нас. Те са отбор с много опит, знаят как да играят в тези мачове от Шампионска лига. Отбелязаха гол и са труден тим, така че бе трудно за нас да създаваме положения. Отпаднахме от един от най-важните турнири, така че сме много тъжни. Разбира се. Щом вкараха гола, поставиха целия отбор пред Ян Облак. Те са много дефанзивен отбор и е трудно да им вкараш. Опитахме до края, но не беше достатъчно", каза стражът на "червените дяволи".

Отпадането от ШЛ отбеляза и още един негативен рекорд за тима на Ралф Рангник. Манчестърци се намират в най-дългата си суша без трофей от 40 години насам, като за последно спечелиха Лига Европа през 2017, а сега най-рано може да прибави трофей към колекцията си на 26-и февруари, 2023 г., когато е насрочен финалът за Купата на Лигата в Англия. Преди 40 години, през 1983 г., спряха серия от шест години тогава без купа, след като спечелиха ФА Къп през 1977 г. Юнайтед имат едва три трофея след оттеглянето на бившия мениджър на клуба Сър Алекс Фъргюсън през 2013 г. – ФА Къп при Луис ван Гаал през 2016 г., и Купата на Лигата и Лига Европа при Жозе Моуриньо година по-късно.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С ключови послания приключи посещението на премиерите на Полша, Чехия и Словения в Украйна
С ключови послания приключи посещението на премиерите на Полша, Чехия и Словения в Украйна
Международната федерация по шахмат санкционира отборите на Русия и Беларус
Международната федерация по шахмат санкционира отборите на Русия и Беларус