НОВИНИ

Рангник: През януари исках нападател, но ръководството ми отказа

Ралф Рангник
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:55, 07.05.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник разкри, че е поискал от ръководството на клуба, да бъде привлечен нов нападател в края на януари, но е получил отказ.

В последните дни на януари "червените дяволи" загубиха двама нападатели, след като Антони Марсиал бе пратен под наем в Севиля, а на скоро след това младият Мейсън Грийнууд бе арестуван по обвинение за домашно насилие срещу приятелката си.

Юнайтед имаше 48 часа, за да реагира на кризата, но в крайна сметка не го стори и разчиташе единствено на Кристиано Роналдо и Единсон Кавани в предни позиции през пролетта.

"Все още считам, че трябваше да се опитаме да направим нещо в тези 48 часа. Ръководството бе съгласно, но се консултираха със скаутите. Може би аз трябваше да настоявам повече, за да вземем още един нападател, но тогава отговорът беше, че на пазара няма нападател, който може да ни помогне", коментира Рангник.

Той посочи трима играчи, които бил набелязал за позицията.

"Имаше няколко опции: Диас, който сега е в Ливърпул, Алварес, който ще отиде в Ман Сити през лятото, и Влахович, който по това време бе във Фиорентина. Това са трима, за които се сещам сега. Отговорът беше "не" и с това приключихме. По това време бяхме в три турнира - ФА Къп, Шампионската лига и четвърти в първенството. Попитах ръководството: "Не трябва ли поне да поговорим и да анализираме дали можем да вземем играч с постоянен трансфер или под наем?". Отговорът бе не. Може би те не искаха да взимат нов играч през зимата, но 48 часа са 48 часа. Струваше си поне да опитаме, но не го направихме", допълни немският специалист.

Впоследствие Луис Диас се превърна в изключително успешен трансфер за Ливърпул Душан Влахович премина в Ювентус и вече има седем гола за "бианконерите" в Серия А, а Хулиан Алвррес от Ривър Плейт подписа предварителен договор с Манчестър Сити.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владислав Панев, ДБ: Българското правителство работи активно за намиране на алтернативи на руския газ
Владислав Панев, ДБ: Българското правителство работи активно за намиране на алтернативи на руския газ
МС предлага ДАНС да проверява киберсигурността в БНБ и "Български пощи"
МС предлага ДАНС да проверява киберсигурността в БНБ и "Български пощи"