НОВИНИ

Рангник за Роналдо: Не съм виждал играч на тази възраст в подобна форма

Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:04, 03.12.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият старши треньор на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник се изказа ласкаво за звездата на тима Кристиано Роналдо по време на първата си пресконференция, откакто беше назначен на „Олд Трафорд“.

„Винаги трябва да се адаптира стилът на игра или идеите за футбола в зависимост от футболистите, с които разполагаш“, сподели новият мениджър.

„Видях 36-годишния Кристиано Роналдо как игра през второто полувреме на мача с Арсенал. Невероятен професионалист. Никога не съм виждал футболист на тази възраст в подобна форма. Той умее с лекота да решава изхода на мачовете“, каза още Рангник.

Удивителните факти пред Роналдо - 1097 мача, 801 гола

„Но не става дума само за него, а за развитието на отбора. Съдейки по това, което видях вчера (по време на двубоя с Арсенал – бел.ред.) Кристиано е повече от готов да даде това, на което е способен, за отбора, за който играе“, добави наставникът.

В последните три мача Манчестър Юнайтед беше воден временно от Майкъл Карик след уволнението на Оле Гунар Солскяер.

Майкъл Карик обяви, че си тръгва от „Олд Трафорд“

"В крайна сметка, най-важното нещо е да се печелят мачове, а аз съм много амбициозен. Искам да имаме възможно най-успешния сезон, но за момента трябва да бъдем реалисти. Разликата между нас и отборите от топ 3 е голяма, но нека видим", допълни Рангник, който разкри, че се е опитал да убеди Майкъл Карик да остане в щаба му, но бившият английски национал е бил непреклонен, че иска да си вземе почивка от футбола.

Рангник смята да привлече няколко човека към щаба си в следващите седмици, но ще разчита и на хората от сегашния щаб.

Дебютът на новия мениджър начело на Юнайтед ще бъде в неделя от 16:00 часа българско време при домакинството на Кристъл Палас от Висшата лига.

„Червените дяволи“ се наложиха с 3:2 над Арсенал в четвъртък вечерта. Срещата беше изгледана от трибуните от Ралф Рангник.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карл Нехамер е новият кандидат за канцлер на Австрия
Карл Нехамер е новият кандидат за канцлер на Австрия
Ресторантьорите предлагат зеленият сертификат да отпадне при консумация на открито
Ресторантьорите предлагат зеленият сертификат да отпадне при консумация на открито