НОВИНИ

Удивителните факти пред Роналдо - 1097 мача, 801 гола

Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:24, 03.12.2021
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Фактите: 1097 мача, 801 гола.

Кристиано Роналдо вече е първият футболист в историята, отбелязал повече от 800 гола най-високо ниво. Майсторското постижение дойде след двата гола за Манчестър Юнайтед при победата с 3:2 над Арсенал в четвъртък.

Това беше отговорът на португалеца на скорошните предположения, че стилът му на игра може и да не отговаря на атакуващия, който новият временен мениджър Ралф Рангник ще се опита да наложи.

Специалистът беше на "Олд Трафорд" за първи път след назначението си, но изгледа срещата от трибуните, докато Майкъл Карик води тима.

Кристиано Роналдо вече има 130 гола за двата си престоя в Манчестър Юнайтед, добавяйки към тях пет за Спортинг Лисабон, 450 за Реал Мадрид, 101 за Ювентус и 115 за националния тим на Португалия.

Към невероятните постижения за звездата на „червените дяволи“ трябва да бъдат добавени и тези, че той е най-добрият голмайстор за всички времена в Шампионската лига, за Реал Мадрид, както и на национално ниво.

Голмайсторът за всички времена на Висшата лига Алън Шиърър сподели след видяното снощи: „Просто трябва да седнете и да кажете „уау“ и да аплодирате“.

Въпреки че все още има спорове, Кристиано Роналдо е считан за първия играч с 801 гола в професионалния футбол.

Чешката футболна асоциация излезе с твърдение, че Йозеф Бицан, който носи екипа на Чехословакия и Австрия, е отбелязал 821 гола в официални двубои. На други места неговият рекорд е 805 - но те включват резервни отбори и неофициални международни срещи.

Бразилските легенди Пеле и Ромарио също твърдят, че са отбелязали повече от 1000 гола всеки, но ако се приспаднат приятелските срещи, броят им спада до 700.

Според неофициална статистика Пеле (769), Ромарио и Ференц Пушкаш (и двамата по 761) са играчите, които са най-близо до Роналдо в елитния футбол.

Лионел Меси следва в списъка със 756 гола - за Аржентина (80), Барселона (672) и Пари Сен Жермен (4).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Любопитен факт е, че Роналдо е отбелязал повече от 20 гола срещу 5 отбора, като всички те са испански - Севиля (27), Атлетико Мадрид (25), Хетафе (23), Барселона и Селта Виго (с по 20 попадения).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиан Вигенин: Оставам в Народното събрание, тук ще съм най-полезен
Кристиан Вигенин: Оставам в Народното събрание, тук ще съм най-полезен
Д-р Любена Андонова: Децата могат да останат здрави заразоносители
Д-р Любена Андонова: Децата могат да останат здрави заразоносители