НОВИНИ

Рашков: МВР изпълни своя дълг да осигури честен изборен резултат

живо рашков усилията осигурят проведат честни избори постигнаха резултат
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 28.07.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

МВР представя отчет за мащабните акции срещу купуване на гласове. Операцията започна в началото на 1 юли и приключи с изборния ден.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че усилията да се осигурят и проведат честни избори, са постигнали резултат.

"Отдавна в нашата страна не е имало такъв успех да се тушира криминалният вот. Данните от изборите показват, че такъв вот или е нямало, или той е снижен до минимум, така че не се е отразил на крайния резултат на изборния процес", допълни още Рашков.

Този резултат е постигнат на базата на нещо много важно - МВР на тези избори не слугуваше на нито една политическа партия. Ние демонстрирахме истинска, реална деполитизация чрез действията си. Изпълнихме своя дълг, така че да осигурим честен изборен резултат, каза още той и подчерта, че е имало нулева престъпност на изборния ден.

От ведомството проведоха множество полицейски операции в периода от началото на юли до изборния ден - 11 юли. Акции за противодействие на престъпления срещу изборните права имаше в цялата страна.

Служебният вътрешен министър подчерта, че са използвани само и единствено законни способи срещу криминалния контингент. Той отрече МВР да е принуждавало граждани да подписват декларации.

Има много повече образувани досъдебни производства по престъпленията за купуване и продаване на гласове - те са почти 100 на брой. Преди 4 април са се "брояли на пръстите на двете ръце", информира Рашков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Тунчев: Залогът е голям, няма да стоим в глуха защита
Александър Тунчев: Залогът е голям, няма да стоим в глуха защита
Жега и в столичния зоопарк: Къпят слоницата Артайда, за да я разхладят (ВИДЕО)
Жега и в столичния зоопарк: Къпят слоницата Артайда, за да я разхладят (ВИДЕО)