НОВИНИ

Расте броят на заразените с COVID-19 в област Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
20:19, 24.04.2020
5569
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Шофьорът на кмета на Симитли е заразил още 9 души. Броят на случаите на заразени с COVID-19 в област Благоевград расте. Само за последното денонощие са констатирани 11 нови случая. Сред тях и двама служители на РЗИ. Възстановен е приемът на пациенти в многопрофилната болница, в частната все още очакват резултатите на персонала.

Всички проби на служителите на общинската администрация в Симитли, които бяха направени преди дни са отрицателните. 9 от потвърдените случаи на COVID-19 са контактни на шофьора в общината, който първи беше установен със заразата в населеното място.

Д-р Калоян Калоянов, РЗИ - Благоевград: Това са членове на неговото семейство, които живеят в две съседни къщи. Те са поставени под карантина, безсимптомни са до момента и ще ги наблюдаваме 14 дни.

Другите два случая са от Благоевград. Мъж и жена, които са приети с пневмония във вътрешното отделение на частната болница. Първоначално им е направен бърз тест, който е дал отрицателен резултат. След положителния PCR тест са преместени в инфекциозното отделение на многопрофилната болница.

Д-р Десимир Колев - частна болница ПУЛС: Двамата от постъпилите всъщност работят на едно и също място, в РЗИ. Пациентите идват със симптоматика на преглед и се установява заболяването при нас, но те идват отвън. Не са получили болестта си при нас.

Извършена е дезинфекция в отделението. Взети са проби на целия медицински персонал и контактните пациенти, които се лекуват във вътрешното отделение. Докато не излязат резултатите е преустановен приемът на нови пациенти.

Д-р Десимир Колев - частна болница ПУЛС: На този етап имаме достатъчно персонал, който да покрие нуждите на болницата.

От МБАЛ-Благоевград съобщиха, че резултатите на медицинския персонал и пациентите във вътрешното отделение са отрицателни. Възстановен е приемът на пациенти. Затворено до излизане на резултатите остава вътрешното отделение на частната болница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 93 000 служители запазват работата си по схемата 60:40
Над 93 000 служители запазват работата си по схемата 60:40
Анонимни листовки против мерките срещу коронавирус във Варна
Анонимни листовки против мерките срещу коронавирус във Варна