НОВИНИ

Равенство между ЦСКА и Ботев (Пловдив) прати "канарчетата" на бараж за Европа

равенство цска ботев пловдив прати канарчетата бараж европа
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
19:49, 19.05.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на ЦСКА и Ботев (Пловдив) завършиха наравно 0:0 в двубой от предпоследния 31-и кръг на Първа лига.

"Червените" започнаха по-настъпателно срещата и във втората минута Георги Йомов бе изведен от Федерико Варела в наказателното поле на "канарчетата", но ударът на национала се отби в десния страничен стълб на вратата, пазена от Хидайет Ханкич.

Гостите отправиха първия си точен изстрел в срещата в 15-ата минута, когато Реда Рабей получи подаване от капитана Тодор Неделев и стреля по диагонал зад дъгата на наказателното поле на "армейците", но стражът Димитър Евтимов изби в ъглов удар.

Пет минути по-късно Жорди Кайседо, който се бори за голмайсторския приз в първенството, също можеше да отбележи, но ударът му от границата на пеналтерията на Ботев (Пловдив) не намери учертанията на вратата.

След половин час игра Емануел Току изведе Недел отляво в наказателното поле на ЦСКА, но футболистът с №8 на "жълто-черните" стреля право в тялото на вратаря на домакините Евтимов.

В 60-ата минута резервата Греъм Кери центира от ъглов удар в наказателното поле на Ботев, където друг футболист, появил се от скамейката - Маурисио Гарсес, стреля с глава, но ударът му се отби в горната греда. Така, двата тима не успяха да се победят на стадион "Българска армия".

В класирането ЦСКА е втори с 57 точки, докато съставът на Азрудин Валентич събра актив от 50 точки и си гарантира четвъртото място в класирането, което им дава право на участие на бараж със седмия в таблицата за участие в Лигата на конференциите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват ремонти по "Тракия", "Хемус", "Струма" и "Марица" - вижте къде ще е затруднен трафикът
Започват ремонти по "Тракия", "Хемус", "Струма" и "Марица" - вижте къде ще е затруднен трафикът
Драгомир Стойнев: Спекулация е, че КЕВР ще повиши цените с десетки проценти
Драгомир Стойнев: Спекулация е, че КЕВР ще повиши цените с десетки проценти