НОВИНИ

Разбиха контрабанден канал за ментета от Турция

разбиха контрабанден канал ментета турция
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Цанка Семерджиева
22:03, 19.09.2024
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Разбиха контрабанден канал за ментета от Турция, фалшивата стока е продавана в интернет, Димитровград и Слънчев бряг. Канал за ментета от Турция, продавани в интернет, в Димитровград, където е най-голямото тържище у нас, и Слънчев бряг, разби полицията.

Седем мъже на възраст от 39 до 74 г. са задържани и обвинени за внос и разпространение на ментета, съобщиха от Окръжната прокуратура в Хасково. Те са обвинени, че в съучастие между извършител и помагачи, без съгласието на притежателите на изключителните права на различни световни търговски марки, ги използвали без правно основание в търговската дейност, като държали с цел продажбата на стоки, идентични на регистрираните марки. Наложени са и „гаранции“ в размер между 3000 и 5000 лв. Обвинените са от затвор до 3 години.

Контрабандният внос на стоки се осъществявал през ГКПП “Капитан Андреево“, а стоките са разпространявани на територията на България, както чрез директни продажби с посредничеството на куриерски фирми, така и чрез складове на едро, установени в Димитровград и Слънчев бряг. По време на операцията са извършени действия в Свиленград, Димитровград, Бургас и София. Извършени са претърсвания на 10 адреса, на 10 автомобила и 10 обиски на лица. Иззети са два леки автомобила, голямо количество артикули с логото на различни световни търговски марки, мобилни телефони и други предмети и вещи, имащи отношение към разследването.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан стартира турнира "Георги Христов" с победа над АЕЛ
Балкан стартира турнира "Георги Христов" с победа над АЕЛ
Магдалена Малеева пред БНТ: Григор Димитров играе страхотно и показва постоянство и дисциплина
Магдалена Малеева пред БНТ: Григор Димитров играе страхотно и показва постоянство и дисциплина