НОВИНИ

Разбиха мрежа от педофили, задържани са 21 души

Вера Стоянова
от Вера Стоянова
10:27, 15.03.2022
5696
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

21 лица са задържани за 72 часа в рамките на специализирана операция, по време на която е разбита мрежа от педофили, съобщиха от Софийска районна прокуратура. 16 от задържаните са от София, а други 5 - от други области.

На всички задържани е повдигнато обвинение. Издирват се още четирима души като един от тях е напуснал границите на България.

Подробности вижте в прякото включване на Тихомир Игнатов.

Мрежата е разбита в рамките на специализирана операция вчера, благодарение на действията на така наречените "ловци на педофили".

През последните месеци те се представяли за непълнолетни момичета и момчета в сайтове за запознанства и са си уреждали срещи със задържаните. На срещата се идентифицирали и правили записи, които в последствие предали на органите на реда.

Благодарение на тези записи са установени членовете на мрежата от педофили и вчера са арестувани. Най-възрастният от тях е на 76 години, а най-младият на 21. Някои от задържаните вече са били осъждани.

В рамките на вчерашната акция са извършени над 30 претърсвания на адреси и МПС. Намерени са и наркотични вещества. Работата по случая продължава.

От МВР разпространиха кадри от акцията.

Снимки, видео: МВР

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карл-Антъни Таунс постави клубен рекорд за Минесота при успеха срещу Сан Антонио
Карл-Антъни Таунс постави клубен рекорд за Минесота при успеха срещу Сан Антонио
Четирима са пострадали след катастрофа в Пловдив
Четирима са пострадали след катастрофа в Пловдив