НОВИНИ

Разкриха две големи нарколаборатории в Ловешко

разкриха две големи нарколаборатории ловешко
bnt avatar logo
от БНТ
19:36, 21.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
Криминално

Две големи наркооранжерии разкриха полицаи от ОДМВР - Ловеч. При операцията са задържани двама мъже.

Акцията е част от провеждащите се в цялата страна специализирани полицейски операции срещу наркоразпространението, под ръководството на прокуратурата, съобщиха от МВР.

До разкрития се стига след съвместна оперативно-издирвателна работа на криминалисти от ОДМВР и РУ Ловеч и окръжната прокуратура в града.

В хода на работата, в хотел в центъра на Летница, и прилежащи към него сгради, криминалистите откриват три помещения за отглеждане на марихуана и изградени към тях високотехнологични и скъпи инсталации: вентилационна, осветителна и напоителна. Имало и отделно помещение за сушене на добитото количество марихуана.

В непосредствена близост, в съседна сграда, са разкрити още няколко помещения, с друга наркооранжерия, отново с пригодени за сушене и производство на канабис помещения.

И в двете лаборатории са намерени изсушени количества канабис, готов за експедиция, с общо тегло около 50 кг, а общият брой на зелените растения в помещенията е малко под 700.

При направените полеви тестове откритите растения са дали положителна реакция канабис. По първоначални данни, задържаните количества канабис са с пазарна стойност, равняваща се на десетки хиляди лева.

На този етап са задържани двама жители на гр. Летница, като на единия е наложена мярка за неотклонение до 72 часа и предстои внасяне на искане за постоянното му задържане. В процес на изясняване е съпричастността към деянието и на трети човек.

От началото на годината до 20 август на територията на Ловешка област са образувани 77 досъдебни производства за държане и производство на наркотични вещества, а привлечените към отговорност са 55-ма.

В профила си в Туитър главният прокурор Иван Гешев съобщи за разкритите нарколаборатории.

"Борбата с разпространението на наркотици продължава, благодарение на методичната работа на прокуратурата и МВР в интерес на българските граждани", напика Гешев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия позволи Навални да бъде транспортиран за лечение в Германия
Русия позволи Навални да бъде транспортиран за лечение в Германия
Акция на Пътната полиция до 26 август
Акция на Пътната полиция до 26 август