НОВИНИ

Разкриха "ферма" за криптовалута в бивше ТКЗС в Чирпан

bnt avatar logo
от БНТ
15:11, 10.02.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Криминално
Слушай новината

Отново кражба на ток, използван за копаене на криптовалути, отново в бивша сграда на ТКЗС и отново с неясен собственик. Това разкри полицията в Чирпан. Собственикът се издирва.

Проверка на електроразпределителното дружество EVN е установила кражба на ток и изключен електромер в сградата на бившето ТКЗС в Чирпан. Работили са 40 компютъра, а нарушението е открито преди 72 часа от системата за дистанционно отчитане на дружеството.

"Колегите веднага са се отзовали на място. Констатирали са повредения електромер, вследствие на което са измерили товара на трафопоста и са видели, че има незаконно присъединен кабел. Веднага са уведомили органите на МВР и Прокуратурата", каза Здравко Братоев, зам.-председател на Съвета на директорите на EVN.

До момента е установено, че имотът, в който се е помещавала "фермата", е отдаден под наем. Ясни са и наемателите, но дали те имат нещо общо тепърва ще се изяснява. Засега собственикът на фермата се издирва.

"Образувано е досъдебно производство по чл.244, ал.1 от Наказателния кодекс, което предвижда пет години лишаване от свобода и 15 000 лева глоба", каза Георги Видев - заместник окръжен прокурор на Стара Загора.

Все още не са ясни и щетите, нанесени на електроразпределителното дружество.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зверев и Кириос с нови победи в Мелбърн
Зверев и Кириос с нови победи в Мелбърн
Григор Димитров с нова чиста победа на Australian Open
Григор Димитров с нова чиста победа на Australian Open