НОВИНИ

Разминават се разписанието на градския транспорт и реалното движение на тролейбуси в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
12:21, 04.03.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Публично обявеното разписание на градския транспорт и реалното движение на тролейбуси в Русе се разминават. За това ни сигнализираха възмутени русенци, които напразно са чакали по спирките. От Община Русе казаха, че причината за разминаването е заради недостига на шофьори през последните седмици, тъй като е имало много болни с Ковид.

Първата спирка след обръщалото в кв. "Дружба" 3 в Русе. Електронното табло не работи. Йонка Христова обаче е видяла, че тролейбусът, който чака, е там. На следващата спирка обаче нямат визуален контакт с обръщалото и хората не знаят какво да чакат. Напразно чака и Пламен Андреев, само че 24-а линия.

"Вече трети ден не идва по разписание 24-а линия. Просто не минава. Нито закъснява, нито подранява. Закъснявам за работа", споделя Пламен Андреев.

От Община Русе заявиха, че разминаване на информацията не трябва да има. Електронната система се обновява според разписанието на сайта на общината. Освен това за последната година са имали само два подобни сигнала.

"Има такива маршрути, които не се изпълняват в момента поради липса на шофьори в "Общински транспорт", допълни Румен Кръстев, старши инспектор в отдел "Транспорт".

От Общината обясниха още, че информацията се обновява всяка седмица.

"Процесът по изтриване на дадено разписание отнема много малко време, докато обратният процес за възстановяване на разписанието означава всичко да се въвежда отново", каза още Румен Кръстев.

Сега действащата електронна система се оказала тромава и се работи по нейното надграждане. Вече са поставени джипиеси в част от тролейбусите, с които се тества новата система за обратна връзка.

Автор: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама от 17-те моряци, които бяха блокирани на кораба "Рожен", се прибраха в България
Двама от 17-те моряци, които бяха блокирани на кораба "Рожен", се прибраха в България
Стойчо Младенов изпрати помощник на пресконференцията преди мача с Левски
Стойчо Младенов изпрати помощник на пресконференцията преди мача с Левски