НОВИНИ

Разследват сигнала за насилие пред дискотека в Слънчев бряг

bnt avatar logo
от БНТ
20:15, 10.07.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Прокуратурата разследва казус пред дискотека в Слънчев бряг. Кадри в социалните мрежи показват конфликт между клиенти и охранителите на заведението.

Потребители, публикували видеото, казват, че е упражнено насилие от страна на охранителите. На клипа се вижда как момче и момиче лежат на главната алея в курорта, обградени от частни охранители, а момичето е с белезници. На няколко пъти младежът е подритван, а друг мъж с цивилни дрехи удря шамар на задържаното момиче.

По данни на полицията случаят е от ранните часове в събота. Охранителите са извели двамата клиенти след спречкване с други клиенти в заведението, а след това повикали органите на реда.

„Момичето е изведено навън, било е агресивно към охраната, преди това е предупреждавано веднъж да прекрати с тези действия, които е извършвало. Тя е отказала, след което охранителите са и поставили белезници, използвали са физическа сила, извели са я навън“, каза гл. инспектор Иво Христов, началник на "Охранителна полиция" към РУП-Несебър.

Прокуратурата проверява имало ли е насилие над клиенти в нощно заведение в Слънчев бряг

„Следва да бъде образувано и досъдебно производство за лека телесна повреда по хулигански подбуди на пострадалото лице от женски пол. Към момента не е установена от кого е извършена, но дали се касае от длъжностите лица на охранителната фирма или на друго неустановено към монетна лице, или други лице, което няма нищо общо с охранителната фирма, предстои да бъде установено“, заяви Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратора - Бургас.

Репортер: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьори настояват за облекчаване на трафика на "Дунав мост 2"
Шофьори настояват за облекчаване на трафика на "Дунав мост 2"
Шофьор се размина на косъм от катастрофа, след като му прилоша - как да реагираме в подобна ситуация?
Шофьор се размина на косъм от катастрофа, след като му прилоша - как да реагираме в подобна ситуация?