НОВИНИ

РБ Лайпциг спечели Купата на Германия след дузпи

два гола меси измъкнаха псж лайпциг мач обрати
bnt avatar logo
от БНТ
08:35, 22.05.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

РБ Лайпциг спечели Купата на Германия след като победи Фрайбург след изпълнение на дузпи. В редовното време резултатът бе 1:1, а при дузпите Кристиан Гюнтер и Ермедин Демирович пропуснаха да се разпишат.

Двубоят на Олимпийския стадион в Берлин бе оспорван до самия край. Максимилиан Егещайн откри резултата в 19-ата минута с удар от движение извън наказателното поле.

Преди почивката Нико Шлотербек изчисти топката от голлинията след удар на Кристофър Нкунку.

След паузата Марсел Халстенберг получи директен червен картон, след като повали противников състезател, който излизаше сам срещу вратаря.

Макар да играеха с човек по-малко, играчите на Доменико Тедеско възобновиха равенството. Кристофър Нкунку засече на задна греда подаване с глава от Вили Орбан, за да изпрати мача в продължения.

В продълженията футболистите на Кристиан Щрайх не успяха да се възползват от численото си предимство. Ермедин Демирович и Яник Хаберер стреляха в гредите.

Кристофър Нкунку и Нилс Петерсен се разписаха при първите дузпи за двата тима. Вили Орбан продължи положителната тенденция за тима си, но Кристиан Гюнтер се провали при изпълнението си. Дани Олмо, Кевин Шлотербек и Бенямин Хенрихс бяха точни от 11-метровите си удари, но Ермедин Демирович стреля в напречната греда и сложи край на надеждите на символичните домакини.

РБ Лайпциг печели първата си Купа на Германия и се превърна в 26-ия отбор, който вдига отличието.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителствена делегация ще посети Ватикана и Рим
Правителствена делегация ще посети Ватикана и Рим
92 нови случая на коронавирус у нас
92 нови случая на коронавирус у нас