НОВИНИ

РБ Лайпциг застава на пътя на Атлетико (Мадрид) към 1/2-финалите на ШЛ

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:10, 13.08.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Шампионска лига
лайпциг застава пътя атлетико мадрид пътя финалите

Тази вечер от 22 ч. българско време ще станем свидетели на втория четвъртфинален мач от Шампионската лига, в който един срещу друг се изправят РБ Лайпциг и Атлетико (Мадрид).

Двубоят ще се играе бе публика на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон.

Испанците са фаворит в сблъсъка срещу РБ Лайпциг, след като отстраниха действащия европейски клубен шампион Ливърпул на 1/8-финалите на Шампионската лига.

За Атлетико това е пети четвъртфинал в турнира на богатите за последните седем сезона, докато РБ Лайпциг за първи път ще играе в такава фаза на евротурнир.

Освен това, "рохибланкос" се намират в серия от 18 мача без загуба, като историята показва, че мадридчани никога досега не са отпадали от германски тим на елиминационната фаза в Шампионската лига. Те все пак имат един провал в ерата на КЕШ, когато губят от Байерн (Мюнхен) на финала през 1974 година.

„Дюшекчиите“ са до краен предел решени да спечелят титлата с големите уши след двата им неуспешни опита да го направят през 2014-а и 2016-а година, още повече, че градският им съперник Реал (Мадрид) отпадна.

В същото време германците показаха, че въобще не са за подценяване, след като спечелиха своята група “G” и впоследствие отстраниха миналогодишния финалист в турнира Тотнъм с общ резултат 4:0.

Юлиан Нагелсман разполага с добре сработен състав и ще направи всичко по силите си да обърка сметките на своя съперник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуация в Лос Анджелис заради бързо разрастващ се горски пожар
Евакуация в Лос Анджелис заради бързо разрастващ се горски пожар
Първа служебна загуба в Шампионската лига заради COVID-19
Първа служебна загуба в Шампионската лига заради COVID-19