НОВИНИ

Реал Мадрид изоставаше на два пъти, но обърна Барселона в "Ел Класико" и вече докосва титлата в Испания

Големият герой за "Белия балет" отново се казваше Джуд Белингам, който, по подобие на първия мач между тези два съперника, отново донесе успеха за своя тим с гол в добавеното време на мача

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:04, 22.04.2024
Чете се за: 04:35 мин.
Спорт
реал мадрид изоставаше два обърна барселона класико вече докосва титлата испания
Слушай новината

Реал Мадрид направи огромна крачка към спечелването на титлата в Ла Лига, побеждавайки големия съперник в Барселона и във второто за сезона "Ел Класико", което беше гвоздеят в програмата на 32-ия кръг на испанското първенство.

На "Естадио Сантяго Бернабеу" в Мадрид домакините допуснаха на два пъти да изостанат в резултата, но и в двата случая намираха верния път към равенството, за да стигне до 91-ата минута, когато Джуд Белингам реализира решителния гол за успеха с 3:2.

По този начин англичанинът отново се превърна в големият герой за "лос бланкос" по същия начин, по който го направи през октомври миналата година, когато отново донесе трите точки за своя тим с попадение в добавеното време срещу каталунците.

Така, шест кръга преди края на кампанията момчетата на Карло Анчелоти са убедителен лидер на върха в подреждането с актив от 81 точки, на 11 пред "блаугранас".

Сблъсъкът тази вечер в испанската столица започна ударно за гостите, които поведоха след едва 5 минути игра, когато Андреас Кристенсен се възползва от неразчетено излизане на стража Андрий Лунин и с глава реализира за 1:0.

Футболистите на Реал реагираха бързо и в 17-ата минута Винисиус Жуниор беше точен за 1:1, вкарвайки от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Лукас Васкес.

В средата на първата част се стигна и до един любопитен момент, при който Рафиня изпълни корнер за Барса, а Ламин Ямал леко отклони топката по посока вратата на Лунин. Украинецът все пак съумя да се намеси, избивайки навреме кълбото, въпреки че ситуацията бе дълго преразгледана заради съмнения за евентуален гол в полза на каталунците. Малко по-късно Ямал беше замесен и в друг интересен момент, когато неговите съотборници претендираха за наказателен удар за нарушение срещу младия испанец, но техните искания бяха подминати от арбитъра Сесар Сото Градо.

За радост на домакинските привърженици нито една от двете ситуации не завърши с попадение за съперника, но нямаше какво да спаси техните любимци в 70-ата минута, когато изстрел на Ямал беше отразен от стража на "белите", но при добавката Фермин Лопес не сбърка отблизо, възстановявайки преднината за състава на Шави.

Отново обаче радостта на гостите не се задържа дълго, защото след по-малко от 180 секунди подаване на Винисиус Жуниор намери Лукас Васкес, който беше изпуснат от противниковата отбрана и с премерен удар матира Марк Андре Тер Щеген за 2:2.

След изравнителния гол отборът на Реал Мадрид потърси и крайния успех, който стана факт в 91-ата минута, когато Васкес центрира в наказателното поле, а там Хоселу пропусна топката, но тя стигна до Джуд Белингам, който с изстрел под гредата донесе победата за своя тим и доближи сериозно "Кралския клуб" до титла 36-а титла на Испания в историята.

Междувременно двубоят тази вечер на "Сантяго Бернабеу" по всяка вероятност беше и последният за наставника на Барселона Шави Ернандес в "Ел Класико", след като преди няколко месеца той обяви намерението си да напусне отбора след края на сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ надви категорично Лион и отново дръпна с 11 точки на върха във Франция
ПСЖ надви категорично Лион и отново дръпна с 11 точки на върха във Франция
България триумфира в класирането по медали на Европейската купа по кикбокс в Пловдив
България триумфира в класирането по медали на Европейската купа по кикбокс в Пловдив