НОВИНИ

Реал (Мадрид) ликува с четвърти пореден успех в "Ел Класико"

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:40, 24.10.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
реал мадрид ликува четвърти пореден успех класико
Слушай новината

Реал (Мадрид) надигра с 2:1 като гост Барселона в 247-то издание на "Ел Класико", което се проведе пред препълнените трибуни на "Камп Ноу" в каталунската столица.

Футболистите, водени от Карло Анчелоти, вкараха и двете си попадения след отлично проведени контраатаки, като същевременно демонстрираха и солидна игра в защита, която в големи периоди от мача отчая домакините.

Все пак те стигнаха до попадение в последните секунди на двубоя, като негов автор стана Серхио Агуеро, за когото това беше дебют в "Ел Класико".

Любопитното е, че друг дебютант в сблъсъка днес беше Дейвид Алаба, който на свой ред се отчете с гол, откривайки резултата.

Това се случи в 32-та минута на срещата, когато самият той постави началото на контраатака, която на свой завърши с перфектен диагонален изстрел на австриеца, който не остави шансове на Тер Щеген.

До почивката домакините имаха две нелоши възможности да изравнят резултата, но Жерар Пике стреля неточно, а малко по-късно удар на Ансу Фати беше блокиран решително от голмайстора Алаба.

През второто полувреме Барса логично потърси изравняването, но "каталунците" така и не намираха начин да застрашат сериозно вратата на Тибо Куртоа.

Така се стигна до 94-та минута, когато поредната неуспешна акция на Барселона беше наказана от последвалата контра за Реал, която завърши с попадение на Лукас Васкес за 2:0.

Барселона все пак върна за момент интригата две минути по-късно, когато Серхио Агуеро беше точен, вкарвайки първия си гол с екипа на "каталунците".

За повече обаче играчите на Роналд Куман не получиха шанс, тъй като секунди след подновяването на играта прозвуча и последният съдийски сигнал.

С този успех Реал (Мадрид) излезе на върха в Ла Лига с 20 точки, колкото имат и тимовете на Севиля и Реал (Сосиедад), докато Барса засега остава на 8-та позиция с 15 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Матей Казийски и Тренто триумфираха със Суперкупата на Италия
Матей Казийски и Тренто триумфираха със Суперкупата на Италия
Везенков бе най-резултатен за победа на Олимпиакос
Везенков бе най-резултатен за победа на Олимпиакос