НОВИНИ

Реал Мадрид загуби гостуването си на Армани Олимпия в Евролигата

Реал остава начело с 22 победи и вече 4 загуби, а италианският тим е 12-и с актив 11-15.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:43, 09.02.2024
Чете се за: 07:22 мин.
Спорт
реал мадрид загуби гостуването армани олимпия евролигата
Снимка: www.eurohoops.net
Слушай новината

Лидерът във временното класиране Реал Мадрид претърпя поражение при гостуването си на италианския Армани Олимпия Милано със 76:81 (19:23, 10:25, 25:18, 22:15) в мач от 26-ия кръг в Евролигата. Домакините изиграха почти перфектното първо полувреме, след което имаха преднина от 19 точки. Мадридчани опитаха да се върнат в играта, като намалиха изоставането си след третата четвърт на 12 точки, но силите им не стигнаха да обърнат развоя на мача в своя полза.

И Шавон Шийлдс, и Никола Миротич бяха страхотни за отбора на Еторе Месина, реализирайки съответно по 27 и 23 точки за успеха. Датският национал се отчете и с 5 борби.

„Беше важен мач за нас, бяхме мотивирани тази вечер. След първите пет минути бяхме по-агресивни в атака. Всички се борехме, бяхме прецизни в малки детайли. Всички мачове, които ни остават, трябва да награждаме и да ги подходим към всеки един от тях супер сериозно”, каза Шийлдс след победата над Реал Мадрид.

„Отборът игра добре през първото полувреме, ограничихме максимално съперника през третата четвърт. През четвъртата четвърт те бяха уморени, не взехме толкова много добри решения, но създадохме добри ситуации в защита”, каза Еторе Месина след победата над Реал Мадрид.

С 12 точки и 3 борби за испанския тим най-резултатен бе Джанан Муса.

Реал остава начело с 22 победи и вече 4 загуби, а италианският тим е 12-и с актив 11-15.

В друга интригуваща среща сръбският Партизан загуби домакинството си срещу германския Байерн Мюнхен със 78:79 (23:26, 22:15, 18:18, 15:20) в своята "Щарк Арена".

Силвен Франсиско отбеляза 20 точки за гостите от Мюнхен, 19 от които през второто полувреме. Серж Ибака го последва с 14 точки, Карсен Едуардс добави 12. Данко Бранкович вкара 11, и записа и 6 борби на сметката си.

„Идвайки тук, знаехме, че няма да е лесно, особено когато те играят пред своите фенове. Това е лудост. Никога преди не съм виждал нещо подобно през моите 18 години, в които играя професионален баскетбол“, каза Ибака относно атмосферата в "Щарк Арена".

Кевин Пънтър отбеляза 22 точки за Партизан, а Франк Камински се отчете с 14 точки и седем борби.

„Поздравления за моите играчи. Играха добре от самото начало. Знаехме, че ще е трудно заради феновете, които им дават допълнителна енергия. Камински игра брилянтно през първото полувреме. Придържахме се към плана и дори когато изглеждаше, че не го следваме, се върнахме. Играхме много добра защита. Много съм щастлив за победата и ще продължим да търсим възможности в останалата част от турнира и ще продължим да се борим“, каза треньорът на Байерн Мюнхен Пабло Ласо.

Олимпиакос Пирея удължи изключителната си победна серия срещу Валенсия като гост до 8-0. Гърците изковаха успеха с 78:65 със здрава защита, особено през второто полувреме. Така Олимпиакос има актив 15-11, а Валенсия е с 13 победи и толкова загуби.

Също така успехът бе трети пореден за Олимпиакос в Евролигата и първа срещу испански отбор след седем загуби.

За гостите Айзая Ханаан реализира 16 точки, а Моузес Райт и Шак МакКисик записаха по 10 точки. Алек Питърс записа рекордните в кариерата си 11 борби, нанизвайки и 9 точки на сметката си.

„Всички в отбора знаехме колко важен е този мач. Също така спечелихме с достатъчно голяма разлика, която ще ни помогне в класирането", коментира Райт.

Семи Оджелейе бе най-добър за Валенсия с 19 точки, а Шаби Лопес-Аростеги се отчете с 10 точки и пет борби, преди да напусне мача с контузия в глезена при 1:43 преди края.

Треньорът на испанците Алекс Мумбру беше изгонен в края на третата част, след като получи втори технически фал заради протест към съдиите.

„Нашата защита през третата четвърт беше наистина стабилна. Те отбелязаха само девет точки и това беше ключът към успеха ни“, каза треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас.

В друг мач гръцкият Олимпиакос се наложи над испанския Валенсия със 78:65 (21:19, 19:20, 20:9, 18:17) като гост.

Шейн Ларкин вкара 22 точки и направи шест асистенции за успеха на Анадолу Ефес над Макаби Тел Авив със 105:91(29:27, 21:24, 27:24, 28:16). Турският тим регистрира втората си поредна победа в Евролигата и направи голяма крачка в надпреварата за участие в Play-In.

Мачът се игра в Рига, Латвия поради съображения за сигурност. Ларкин отбеляза осем от своите точки през последните девет минути, Ерджан Османи завърши с 13 точки и седем борби. Родриг Бубоа допринесе с 20 точки за Ефес.

„Момчетата свършиха още една невероятна работа. Те показаха, че имаме характер, борейки се 40 минути срещу отбор, който никога не се предава и просто продължава. Нашите треньори свършиха страхотна работа по време на подготовката за мача. Феновете в залата в Рига ни накараха да се почувстваме наистина комфортно. Благодаря им за това", коментира треньорът на Ефес Томислав Миятович.

Макаби, който беше без Лоренцо Браун, не успя да отговори на тепмото на турския тим и изостана с двуцифрено число в последната част, което и реши мача в полза на Анадолу. Уейд Болдуин се отличи с 26 точки и пет асистенции.

„В защита трябва да бъдем по-концентрирани. Говорихме за това на полувремето, че не използваме нашите фаулове по правилния начин. Можем да намерим оправдания за всичко, но трябва да бъдем по-концентрирани и да изиграем цял мач, за да победим Ефес", каза треньорът на Макаби Одед Каташ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Калфин: Спорът за това чий да е външният министър е чисто политически
Ивайло Калфин: Спорът за това чий да е външният министър е чисто политически
Коди Милър-Макинтайър с историческо постижение в баскетболната Евролига
Коди Милър-Макинтайър с историческо постижение в баскетболната Евролига