НОВИНИ

Редакцията на "Труд" обявява гражданско неподчинение

Айше Сали
от Айше Сали
13:38, 06.12.2021 (обновена)
5338
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

"Аз и колегите ми от в. "Труд" обявяваме гражданско неподчинение в знак на протест срещу нечуваната политическа репресия срещу една опозиционна медия и свободата на словото от страна на Румен Радев и подчинените му". Това написа на страницата си във Фейсбук главният редактор на вестника Петьо Блъсков.

"Демокрацията приключи официално тази сутрин, приятели. Историята на България не помни подобен терор срещу медия. Днес сме ние, утре следващите неудобни на властта", пише още той.

Скандал избухна тази сутрин в редакцията на вестник "Труд". Главният редактор на вестника и служители на Министерство на културата размениха остри реплики.

Скандал в редакцията на в. "Труд" заради прекратен договор за наем

Официалната причина е прекратен договор за наем, след като от вестник "Труд" са закъснели да платят с 3 - 4 дни, както и дължими суми за консумативи, за които от вестника твърдят, че не са получили фактури и тези суми не са им поискани по надлежния ред.

В 10.00 часа в редакцията дойдоха представители на Министерството на културата и областната управа, както и полиция, които запечатаха офисите. Те обясниха, че от редакцията имат 7-дневен срок да изнесат своите вещи иначе те ще бъдат изнесени принудително.

Главният редактор на вестника Петьо Блъсков определи това като политическа репресия и обяви гражданско неподчинение, като каза, че никой няма да напусне редакцията днес.

По-късно той предаде ключовете за офисите, но е категоричен, че няма да напуснат. Каза, че ако се наложи, ще спи в редакцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дъвка срещу коронавируса разработиха в САЩ
Дъвка срещу коронавируса разработиха в САЩ
Станимир Стоилов привлече познато име в щаба си
Станимир Стоилов привлече познато име в щаба си