НОВИНИ

Регион Бургас и Регион Пловдив се класираха за финала на Турнира на талантите под погледа на Валери Божинов

Пловдивчани се наложиха с 4:3 след дузпи над отбора на Регион Благоевград, а бургазлии отнесоха Зона Варна с 5:0.

регион бургас регион пловдив класираха финала турнира талантите погледа валери божинов
bnt avatar logo
от БНТ
15:20, 18.05.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Тимовете на Регион Бургас и Регион Пловдив се класираха за финала на Турнира на талантите, който е част от програмата на БФС "Футболно бъдеще".

Пловдивчани се наложиха с 4:3 след дузпи над отбора на Регион Благоевград, като редовното време завърши 2:2. Регион Пловдив владееше повече топката и малко преди края на срещата удари от съвсем близко разстояние и гредата.

При дузпите за техния състав точни бяха Николай Неделчев, Максим Палиев, Томи Хаджиев и Денислав Петров. За отбора от Югозапада, който пропусна два удара, се разписаха Георги Каракостов, Калоян Марковски и Дани Димитров.

В първия двубой за деня тимът на Регион София се справи лесно със Зона Велико Търново и победи с 3:0.

В последната среща от втория ден отборът на Регион Бургас отнесе състава на Варна, в който преобладават момчетата от Лудогорец, с 5:0. Изненадващо голямата победа обаче беше напълно заслужена, а и можеше да е по-изразителна. Георги Киров откри с чудесен далечен изстрел. След това Георги Карарадев удвои след пас на Максим Киряков. Никола Илиев, както и братята Калоян и Ангел Недеви оформиха крайния резултат 5:0.

Бившият национал Валери Божинов бе специален гост в края на първия ден на Турнира на талантите. Той се срещна с проектонационалите до 14 г. в Национална футболна база “Бояна”, като им разказа за своите първи стъпки в играта и лично им пожела успех в надпреварата.

Божинов, който в богатата си кариера е играл за клубове като Ювентус, Фиорентина, Манчестър Сити, Спортинг Лисабон и Партизан, подчерта колко е важно за младия футболист да е истински устремен към голямата си мечта, да не спира да се труди и да се бори.

След това децата от шестте региона, участващи в четвъртото издание на турнира, организиран от БФС, задаваха въпроси на бившия нападател, основно за това как е влязъл на толкова ранна възраст в мъжкия футбол с тима на Лече.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Севиля се разделя с Кике Санчес Флорес в края на сезона
Севиля се разделя с Кике Санчес Флорес в края на сезона
1-2 за Макларън в последната свободна тренировка на "Имола"
1-2 за Макларън в последната свободна тренировка на "Имола"