НОВИНИ

Рейтингът на британските медии се срина заради отразяването на кончината на принц Филип

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:24, 13.04.2021
Чете се за: 01:32 мин.
По света
Слушай новината

Медиите във Великобритания публикуваха данни за голям спад на зрителския интерес към ВВС и другите големи тв канали на Острова в деня на смъртта на принц Филип. Тогава, заради отразяването на събитието, всички редовни програми между 19.00 и 23.00 часа бяха свалени. Най-много е спаднал рейтингът на частната ITV - около 60 на сто.

Същевременно, ВВС са получили толкова много оплаквания, че се е наложило за няколко дни да публикуват на страницата си специален електронен формуляр, в който зрителите да могат да изложат ясно от какво са недоволни. Оплакваният са били повече от 110 000, безпрецедентен брой в телевизионната история на Великобритания.

Според повечето зрители, отразяването на тъжното събитие е отнело неоправдано много програмно време, за сметка на всички други важни теми, включително и пандемията.

С топовни салюти почетоха паметта на принц Филип

Има обаче и оплаквания в друга посока - за поведението или облеклото на водещите или за включването на интервю с принц Андрю, третият син на британската кралица. Неговата популярност пострада, след като името му беше замесено в скандал за връзки с американски финансист, обвинен в сексуални посегателства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Япония ще изхвърля в морето вода от Фукушима
Япония ще изхвърля в морето вода от Фукушима
Германия приема противоречив закон за инфекциите
Германия приема противоречив закон за инфекциите