НОВИНИ

Рекорден брой двойки ще си кажат "да" в Пловдив днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:39, 10.10.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Причината е огледалната дата - 10 октомври, която се оказва една от най-желаните за бракосъчетание. Бъдещите семейства са избрали и знакови пловдивски места за своята церемония.

25 са младоженците, готови да се обрекат на любов и вярност на 10.10.2020 година. Една от двойките е избрала да се венчае на Римския стадион. Други са предпочели уюта на къща „Хиндлиян" за своя паметен момент. От Радостни обреди са взели всички необходими мерки празникът да премине безопасно според изискванията на здравите власти заради коронавируса.

Чудомира Пинджева, директор на общинско предприятие „Радостни обреди": В централен дом 10 двойки ще си кажат "да", на всеки половин час ще имаме двойка, която ще сключи брак. В другата ни зала - "Тракия", 9 двойки ще сключат брак и 6 изнесени ритуала имаме на 10 октомври. В този момент, когато ритуалите се правят с маски, на младоженците, техните гости, имаме много креативни булки, които пришиват дантели, цветя на маските, така празникът да не е помрачен.

За улеснение на влюбените двойки Община Пловдив разполага с електронна система за записване, която младоженците предпочитат да използват поради ситуацията в страната. Заради повторяемост на цифрите бум на сватби в Пловдив имаше на 20 и 22 февруари, когато 32 двойки сключиха брак.

Автор: Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов: Поредно международно признание за нашата фискална политика
Премиерът Борисов: Поредно международно признание за нашата фискална политика
По-строги мерки срещу коронавируса във Франция, Италия и Испания
По-строги мерки срещу коронавируса във Франция, Италия и Испания