НОВИНИ

Ремонт заплашва туристическия сезон в Сапарева баня

bnt avatar logo
от БНТ
10:23, 07.11.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Силен зимен сезон очакват туристическият и хотелиерският бранш в курортния град Сапарева баня. Планиран ремонт на гейзера, който е основен източник на минерална вода за хотелите и къщите за гости, рискува да провали зимния сезон.

Високи сметки за електроенергия, недостиг на работна ръка, а сега и ремонт на източника на най-голямото богатство в Сапарева баня – минералната вода. Въпреки всички трудности пред хотелиерския бранш в градчето под Рила от там са готови за добър зимен сезон.

"Проблемът с минералната вода датира от тази пролет. Имаше някакъв период, в който се закрепи положението. Очакваме ремонт, предупредени сме", заяви Радостина Стоимирова, управител на хотел.

"Относно недостига на персонал темата е факт, слава богу, ние успяваме да ги задържим, но за мен не всичко е финансовата част, защото отношението и възнаграждението вървят заедно", допълни Мирослав Янев, хотелиер.

"Ние изпращаме един силен и много добър летен сезон, а за зимния очакваме същото. Да посрещнем и изпратим много доволни гости", каза още Радостина Стоимирова, управител на хотел.

От Община Сапарева баня отказаха да застанат пред нашата камера. От там обаче ни отговориха в писмена позиция, че въпросният ремонт на гейзера ще отнеме не повече от седмица и това няма да повлияе на туристическия сезон в града.

Заради високата инфлация и големите сметки се налага хотелиерите да повишават и цените. Тази година 3-дневен новогодишен пакет с включени закуски и вечери ще излиза около 2000 лева за 3-членно семейство. В сравнение с миналата година за същия пакет цената е била с 200 лева по-малко.

Автор: Али Мисанков

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От "Възраждане" искат новата улица "Джеймс Пардю" в София да се казва "Акад. Антон Дончев"
От "Възраждане" искат новата улица "Джеймс Пардю" в София да се казва "Акад. Антон Дончев"
Холгер Руне - пътят към една мечта
Холгер Руне - пътят към една мечта