НОВИНИ

Ремонтът на "Дунав мост" при Русе може да приключи по-рано от предвиденото

Дунав мост
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Даниела Димитрова
19:18, 02.08.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Основният ремонт на "Дунав мост" при Русе може да приключи по-рано от предвидения срок, който е две години, заяви министър-председателят Димитър Главчев. Заедно със служебния министър на развитието и благоустройството Виолета Коритарова той инспектира ремонтните дейности и трафика по българо-румънската граница.

Една от обсъдените с транспортния бранш мерки за ограничаването на километричните опашки от леки и тежкотоварни автомобили по граничните пунктове в страната е да се отделят на потоци превозните средства за страни - членки на ЕС, и за трети страни.

"Оградата на съоръжението е демонтирана и ще бъде върната, след като бъде реставрирана в същия вид. Няма да има нарушение, защото целият мост е паметник на културата. Панелите се сменят, върви много добре ремонтът на обекта", каза Димитър Главчев.

"Дунав мост" не е ремонтиран основно откакто е построен преди 70 години. В разгара на туристическия сезон трафикът от леки автомобили, преминали през него, се е увеличил с 25%.

"Няма нито една минута неизползвано време за преминаване в едната или в другата посока. Синхронът се прави и с румънска страна и така ще е през целия туристически сезон. До края на септември ще бъде пуснат и фериботът Русе - Гюргево. Ако това не се случи отново ще имаме разговори с румънските колеги", каза Виолета Коритарова - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Танак катастрофира и е аут от Рали Финландия
Танак катастрофира и е аут от Рали Финландия
Ивет Лалова: Само суперлативи за Мирела Демирева
Ивет Лалова: Само суперлативи за Мирела Демирева