НОВИНИ

Ремонти в русенски училища в подготовка за първия учебен ден

bnt avatar logo
от БНТ
18:43, 27.07.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Основни ремонти се извършват в три гимназии в Русе, които трябва да приключат до началото на учебната година. В училище "Отец Паисий" се обновяват класните стаи. С доброволния труд на учители, родители и ученици, едно от най-старите основни училище в града ще добие нов облик.

От училище "Отец Паисий" в Русе признават, че сами нямаше да се справят с ремонта. Ръка им подали от фондация "Лайд сорс чарити". Предоставили им интериорен проект и фототапети за обновяване на класните стаи. С даренията и средствата от училищното настоятелство купили боя. А родители и учители сами шпакловат и боядисват.

Дарина Маврова - начален учител: Всеки един от нас, както и аз, имат вътрешно убеждение и желание да помогнат много на училището, да стане по-красиво, да създадем една позитивна образователна среда.

Децата също активно помагат, оставили за малко игрите и таблетите.

Ана-Мария Парашкевова – 5 клас: Обичаме училището, затова. Игрите също, но искаме да имаме по-красиво училище.

Дарина Маврова - начален учител: Тука ключовата дума е единство… Защото ни се дава възможност да работим заедно, в партньорство с родителите, с децата, да ги научим и на труд, да съхраняват и да пазят това, което сме постигнали.

Павлина Кертикова: Аз мисля, че когато влязат наесен, след всичко това, което преживяхме заедно, наистина ще бъде едно ново начало за всички нас.

Ремонти предстоят и в още две средни училища в Русе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пороен дъжд отново превърна улиците на Варна в реки
Пороен дъжд отново превърна улиците на Варна в реки
Кога са изпитите и ваканциите през учебната 2020/2021 година?
Кога са изпитите и ваканциите през учебната 2020/2021 година?