НОВИНИ

Ресторант предлага безплатна храна на лекари от Втора градска и полицаи на КПП-та

Вера Александрова
от Вера Александрова
23:18, 30.03.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Общество

Собственик на два ресторанта в София започна от днес да доставя безплатна храна за хората, които са на първа линия в борбата с коронавируса.

Приготвят безплатен обяд за медицинския персонал на Втора градска и Пета градска болница, а също и за дежурните полицаи на контролно-пропускателните пунктове в столицата.

Иван Младенов има два ресторанта в София и също е потърпевш от наложените мерки в борбата с коронавируса. Трудностите го провокират и открива работеща формула - от една страна, да помага, от друга, да намери работещ бизнесмодел за себе си. Предлага онлайн поръчки и доставки на храна по домовете. А голяма част от спечелените пари насочва за благотворителност. Така от днес 250 души - медицински персонал и полицаи получават безплатен топъл обяд.

Иван Младенов - ресторантьор: Супа, основно ястие, хлебче. Всичко стерилно приготвено в чиста среда, дезинфекцирано и опаковано, абсолютно поотделно. Логистиката се осъществява от Столична община, с което ни помагат, за което им благодаря. Ние приготвяме храната, пакетираме я и я даваме на служителите да я разнасят по обектите.

Бизнесменът има и друга идея - до дни да отвори и социална кухня в един от ресторантите си в Красно село. Намерението е всеки ден от 10,30 да 14,30 да предлагат безплатна храна за най-потърпевшите от кризата. Разбира се, при спазване на всички изисквания за социална дистанция.

Иван Младенов - ресторантьор: Защото има много хора останали без работа, всеки ден са на ръба и може би поне, ако им подсигурим храна, ще може да оцелеят по някакъв начин в тази криза.

Иван Младенов е доволен и от факта, че като споделя идеите си с персонала, среща пълно разбиране. Подкрепят го, без да питат ще получат ли нещо допълнително и колко часа на ден ще работят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Застудяване и сняг
Застудяване и сняг
Измамници искат по 150 лв. глоба за неправилно паркиране в София
Измамници искат по 150 лв. глоба за неправилно паркиране в София