Ричард Алибегов: Със затворени заведения и фитнеси няма да преборим епидемията

от БНТ
08:14, 17.12.2020
5483
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
Слушай новината

Много сме разочаровани, че и Щабът, и БЛС не искаха затягане на мерките, а решиха, че е приемливо да има 190 починали, заяви в "Денят започва" Ричард Алибегов, председател на Българска асоциация на заведенията.

Докато не се вземат мерки за овладяване на епидемията, не за общественото мнение, ние мислим, че до 31 януари абсолютно нищо няма да се промени, убеден е Алибегов.

"Не разбираме как за БЛС не е проблем, че има стотици души в хипермаркети, нехранителни магазини, а в същия момент 20-30 души в ресторант е проблем", каза още той.

"Трябваше, когато затвориха заведенията на 27 ноември, да се предприеме по-сериозен локдаун до 21 декември заедно с нехранителните магазини, с големите хипермаркети и тогава сигурно щяхме да имаме много по-добър ефект, който щеше да позволи да се отвори в момента. Ние се опитваме в момента да борим епидемията със заведения и фитнеси затворени. Общо взето това е затворено", заяви Ричард Алибегов.

На фона на Европа това, което виждаме, с тези две неща няма да се преборим и тези срокове, които си даваме всеки път през две седмици, ще продължат да се удължават.

Очаквахме на 21 декември да се случат две неща: или да се отпусне ситуацията, или да се затегнат мерките. Но да останат същите мерки при този резултат, това не го очаквахме, коментира Алибегов.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
За какво да внимаваме при онлайн пазаруването
За какво да внимаваме при онлайн пазаруването
Илия Тодоров: Важно е глобите за скорост да бъдат без човешка намеса
Илия Тодоров: Важно е глобите за скорост да бъдат без човешка намеса