НОВИНИ

Рилски спортист надигра Левски Лукой в битката за върха

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:33, 02.03.2021
Чете се за: 00:44 мин.
Баскетбол
рилски спортист надигра левски лукой битката върха

Самоковци спечелиха дербито на лидерите у дома с (93:79 32:18, 12:22, 27:24, 19:15) и по този начин събраха 32 точки във временното класиране, с две повече от столичани.

Само на един пункт по-назад пък е съставът на Балкан (Ботевград), който е и актуалният шампион на страната, имайки предвид, че последният сезон не бе доигран заради пандемията от COVID-19.

В "Арена Самоков" домакините доминираха изцяло, завършвайки 53 процента в стрелбата, включително 50 от далечно разстояние. От друга страна гостите се представиха лошо в това отношение, приключвайки със само 41 процента вкарани топки и 36 процента от зоната за три точки.

Рилски Спортист започна ударно срещата и изигра много силни първи 10 минути, в основата на които бяха Златин Георгиев и Брендън Браун. Двамата бяха почти безпогрешни от тройката и постепенно увеличаваха аванса на своя тим, който достигна до 32-18 в края на първата четвърт.

Гостите от София все пак стигнаха до равенството при 47:47, но нова серия на Симеонов и Браун от тройката позволи на самоковци да се откъснат решително по пътя към успеха.

За победителите най-полезен стана Алекс Симеонов, който приключи с 3/4 от тройката и 21 точки в актива си. Брендън Браун пък добави още 18 пункта, а Николас Карвачо се отчете с 10 борби.

Христо Захариев пък стана най-резултатен за Левски Лукойл с 22 точки, а Данило Тасич завърши с 8 пункта и 10 борби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха на 6 месеца пробация мъж за нарушение на карантината във Варна
Осъдиха на 6 месеца пробация мъж за нарушение на карантината във Варна
Премиерът Борисов инспектира "Струма" и тунел "Железница"
Премиерът Борисов инспектира "Струма" и тунел "Железница"