НОВИНИ

Рилски спортист прегази Академик (Пловдив) във втората си контрола

рилски спортист прегази академик пловдив втората контрола
Снимка: БК Рилски спортист (Самоков)
bnt avatar logo
от БНТ
09:28, 08.09.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Рилски спортист (Самоков) постигна убедителна победа над Академик (Пловдив) във втората си контрола преди старта на новия сезон в Националната баскетболна лига.

Носителите на Купата на България бяха безкомпромисни срещу пловдивчани, надигравайки ги с категоричното 91:48.

Двата тима предложиха интерес двубой в "Арена Самоков", в който треньорите опитаха различни видове тактики. Все пак Рилски спортист показа по-добра игра още от началото на първа четвърт и след десет минути игра имаше преднина от 16-11.

Тази разлика не се задържа дълго на таблото, защото баскетболистите на Людмил Хаджисотиров вдигнаха още повече оборотите, което моментално доведе до двуцифрена преднина в полза на Рилски. Тя се запази такава до самия край на четвъртината, който дойде при 38-24.

След почивката играчите на Рилски не допуснаха отпускане, а преднината им продължи да се покачва като в края на третата част почти достигна 30 точки- 63-34.

В последната четвъртина треньорите на двата състава заложиха предимно на по-младите си състезатели, като Рилецо отново беше водещият отбор и заслужено спечели срещата с крайното 91-49.

Най-резултатни в проверката за тима ни бяха Алекс Симеонов и Златин Георгиев, които приключиха с по 13 точки. 12 вкара Васил Попов, а с по 11 се отчетоха Мирослав Васов и Ей Джей Хес. Близо до дабъл-дабъл с 10 точки и 9 борби остана Трей Портър.

В петък от 11.00 ч. в столичната зала "Триадица" ще бъде изтеглен и жребият за редовния сезон в НБЛ.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 40 жертви след пожар в индонезийски затвор
Най-малко 40 жертви след пожар в индонезийски затвор
Мъж пострада след скандал в Поморие
Мъж пострада след скандал в Поморие