НОВИНИ

Рилски спортист прекъсна успешната серия на Балкан, Спартак Плевен се справи с Черноморец в края на редовния сезон в НБЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:42, 23.04.2024
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
рилски спортист прекъсна успешната серия балкан спартак плевен справи черноморец края редовния сезон нбл
Слушай новината

Отборът на Рилски спортист приключи с успех в редовния сезон на Националната баскетболна лига (НБЛ), след като победиха като домакин с 82:69 (23:13, 20:18, 26:9, 20:22) състава на Балкан Ботевград.

Двубоят в "Арена Самоков" започна трудно за момчетата на Людмил Киров, които в началните минути изостанаха с 4:12, но до края на откриващата четвърт ботевградчани стигнаха до само една точка от наказателен удар, което позволи на домакините да стигнат до пълен обрат и да поведат с двуцифрена разлика при 23:13.

Оттук нататък "скиорите" диктуваха изцяло събитията на паркета, а серия от 19:2 в тяхна полза на старта на второто полувреме им помогна да отворят разлика от 30 пункта. В един момент от заключителната част преднината на Рилски достигна дори 34 точки при 80:46, а до края "зелените" съумяха единствено да направят загубата си малко по-почетна.

Най-резултатни за победителите станаха Чавдар Костов и Джо Лоусън и с по 13 пункта, а Алекс Симеонов завърши с 11. В същото време за Балкан капитанът Димитър Димитров реализира 13 точки, а с по 10 се отчетоха Йордан Минчев и Николай Грозев.

Така тимът на Рилски спортист приключва редовната фаза на шампионата второто място с баланс 24-8 и в първия кръг на плейофите ще играе срещу Шумен.

За ботевградчани поражението днес бе първо под ръководството на Васил Христов, а след него клубът е на четвъртата позиция с показатели 21-11 и в първия етап на елиминациите ще играе срещу ЦСКА.

По същото време в своята зала "Балканстрой" Спартак Плевен надигра с 81:76 (23:15, 14:24, 20:17, 24:20) победителя в редовния сезон Черноморец Бургас и така прекъсна серията си от осем поредни загуби от този съперник.

Първото полувреме премина при поделено надмощие, като домакините за кратко поведоха с двуцифрена разлика при 23:13, но до почивката "акулите" заличиха напълно своя пасив и в края на втората четвърт дори взеха крехък аванс при 39:37.

След подновяването на играта битката продължи да бъде равностойна до средата на заключителната част, когато добрите изяви на Николай Стоянов допринесоха за това спартаклии отново да изградят двуцифрена преднина, а до края удържаха опитите на бургазлии за обрат за крайното 81:76 в своя полза.

Именно Стоянов бе над всички за победителите със 17 точки, а Талиб Занна и Цветомир Чернокожев вкараха съответно по 16 и 13.

От другата страна за състава на Васил Евтимов Евгени Хаджирусев се отличи с 19 пункта.

Въпреки поражението днес Черномрец Бургас финишира на първо място редовния сезон с баланс 25-7 и на старта на плейофите ще играе срещу Левски, докато баскетболистите на Любомир Минчев остават трети в класирането (23-9) и в четвъртфиналите ще мерят сили с Черно море Тича.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Според Пендаровски вписването на българите в конституцията на РСМ било "спасяване на образа на България"
Според Пендаровски вписването на българите в конституцията на РСМ било "спасяване на образа на България"
Янаки Милев започна с победи на сингъл и на двойки на тенис турнира в Анталия
Янаки Милев започна с победи на сингъл и на двойки на тенис турнира в Анталия