НОВИНИ

Роберто Манчини: Всеки футболист е първи избор

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:32, 21.06.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
роберто манчини всеки футболист първи избор
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Италия Роберто Манчини остана напълно доволен от факта, че неговият тим не е загубил своята идентичност, въпреки промените за мача от Евро 2020 с Уелс.

Манчини коментира след края на двубоя, че играта на неговите момчета срещу "драконите" е показал, че всеки един футболист за него е първи избор.

"Нямаше как да се справим по-добре, освен да бяхме отбелязали повече голове. Не беше лесно, времето беше доста горещо, а мачът - много физически, така че момчетата се справиха наистина добре. Важно е идентичността на тима да остане същата, тъй като смяната на трима-четирима играчи не бива да прави никаква разлика. Всички те знаят какво да правят и крайният продукт не се променя. Днес всички показаха, че тук всеки футболист е първи избор. Дори не беше задължително да победим, което ни затрудни по отношение на манталитета, но така или иначе се борехме за успеха, което показва толкова много", заяви италианският селекционер.

Манчини беше запитан и относно изравнения рекорд на треньора Викторио Поцо, който между 1935 и 1939 година също ръководи "Скуадрата" в 30 поредни мача без поражение.

"Виторио Поцо също така е спечелил доста трофеи, така че нашият състав все още изостава от това ниво. Всеки, който стигне 1/8 финалите, може да спечели Европейското първенство, това е сигурно. Всеки мач е труден. Не бива да си мислим, че можем да спечелим всеки двубой, нито да приемаме каквото и да било за даденост. Благодарим на хората в Рим за всичко, което направиха за нас, и дано всички се върнат към това да изпитват удоволствие", завърши 56-годишният специалист.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анна Ангелова: До хубавите неща не се стига с асансьор, трябва да изкачиш стълбите
Анна Ангелова: До хубавите неща не се стига с асансьор, трябва да изкачиш стълбите
Борис Кирилов е европейски шампион по борба за кадети
Борис Кирилов е европейски шампион по борба за кадети