НОВИНИ

Роберто Мартинес ще продължи да бъде селекционер на Белгия

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:59, 05.07.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
роберто мартинес продължи селекционер белгия
Слушай новината

47-годишният испански специалист Роберто Мартинес остава начело на националния отбор на Белгия, въпреки отпадането от Италия в 1/4 финалите на УЕФА Евро 2020.

"Червените дяволи" не успяха да се справят с вдъхновената игра на момчетата на Роберто Манчини и отстъпиха с 1:2 в Мюнхен.

Запитан след двубоя дали ще продължи да води Белгия, Роберто Мартинес заяви, че все още няма яснота по този въпрос.

Президентът на белгийската футболна федерация Петер Босард внесе яснота по този въпрос, обявявайки, че Мартинес остава начело на отбора.

"Роберто Мартинес остава с нас. Няма нужда от официално изявление, както няма нужда от смяна на треньорския щаб. Нямам чувството, че той има намерение да подава оставка. Започваме подготовка за есенните мачове", заяви Бросард.

Президентът на федерацията допълни още, че няма да прави оценки на представянето на "червените дяволи" на Европейското първенство:

"Няма да правим оценка на представянето на европейското първенство, тъй като в нашата федерация, както и във всяка добре функционираща компания, е на почит културата на постоянната оценка"

Роберто Мартинес пое Белгия след Евро 2016 и изведе тима до най-доброто им класиране на Световно първенство, след като "червените дяволи" стигнаха до 3-то място на шампионата в Русия през 2018 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ериксен с първа публична поява след изписването от болницата
Ериксен с първа публична поява след изписването от болницата
984 души са се ваксинирали в изнесените пунктове в София през уикенда
984 души са се ваксинирали в изнесените пунктове в София през уикенда