НОВИНИ

Родители излязоха на протест срещу задължителното носене на маски от учениците

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
10:19, 14.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Родители, които са против носенето на маски през новата учебна година от учениците, излязоха днес на национален протест "Не на маските и изолаторите в училище" пред сградата на Министерството на образованието и науката. Родители заявиха своите искания и пред регионалните управления на образованието в Благоевград, Бургас, Пловдив, Шумен и Ямбол.

Родителите искат мерките за носене на маски да са препоръчителни, а не задължителни.

В момента сред мерките за новата учебна година срещу разпространението на коронавируса, изготвени от експерти от просветното министерство и от Министерството на здравеопазването, се предвижда учениците да носят предпазни маски в училищните коридори и в тоалетните.

Според родителите обаче и малкото време, през което децата ще са задължени да бъдат с маски, е предпоставка, особено при по-малките ученици, те да бъдат настъпвани, мръсни.

Родителите се обявяват и против изолаторите, където се предвижа деца, проявили симптоми, да бъдат отделяни, докато изчакат да бъдат прибрани от родител.

"Не се знае кое дете трябва да попадне в този изолатор. Този изолатор ще се превърне в стая на срама за децата. А има деца, които са с различни вируси", обясни Лилия Божкова.

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Тодоров: Поставихме началото на нещо добро (ВИДEО)
Георги Тодоров: Поставихме началото на нещо добро (ВИДEО)
Левски най-накрая записа победа на "Герена" през 2020-а година
Левски най-накрая записа победа на "Герена" през 2020-а година